Get Up to 40% OFF New-Season Styles * Limited time only.

Welke SD-kaart moet ik kopen?

Welke SD-kaart moet ik kopen?

Welke SD-kaart moet ik kopen? Die vraag horen we vaak. Zoals je op deze website al hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende soorten SD-kaarten. Verschillende formaten, verschillende snelheden, verschillende merken, noem het maar op.

Stap 1 is om te kijken welk type SD-kaart je nodig hebt. Is het een normale SD-kaart, een mini-sd of een micro-sd? Daarna moet je weten of de SD-kaart compatible is met het apparaat. Meestal wordt dit duidelijk aangegeven in de handleiding. Sommige apparaten kunnen bijv. niet overweg met SDHC kaarten, andere kunnen maar een maximale opslaggrootte aan.

Daarna kun je gaan kijken hoeveel data je op wilt slaan en hoe snel je de kaart wilt hebben. Vaak zijn b-merk SD-kaarten trager dan a-merken. Veel b-merken geven namelijk de snelheid weer in mb/sec, wat de maximale schrijfsnelheid (soms zelfs leessnelheid) is. Het class-systeem werkt veel beter, vertrouw daar daarom meer op.

Hieronder vind je een overzicht met apparatuur en wat voor SD-kaart aan te raden is.

Digitale fotografie

Class 4 is voldoende, tenzij je een dure spiegelreflexcamera hebt. Echter de prijzen zijn zo erg gedaald dat Class 10 vrijwel standaard is geworden. We verkopen ook geen langzamere kaartjes meer in de webwinkel (behalve de SD 2GB). 8 GB aan data is voor een goedkoop cameraatje ook voldoende. Voor duurdere camera’s die grotere foto’s maken is 32 GB of 64 GB aan te raden. Let erop dat de prijzen na 64 GB flink stijgen. Soms is het gunstiger om een paar kleine kaartjes te kopen in plaats van één grote.

Digitale videocamera

Voor filmbeelden opnemen is minimaal Class 10 een aanrader. Voor echte full hd beelden zelfs UHS-I om alles soepel te laten verlopen. Ook het formaat moet groot zijn vanwege de vele gigabytes dat een film in beslag neemt. UHS-I kaarten zou zeker een pre moeten zijn als de apparatuur dit ondersteunt. Vaak nemen de films veel data in beslag dus een SDXC-kaart (vanaf 64GB) is aan te raden als het apparaat dit ondersteunt.

U kunt direct SD-kaarten bestellen in onze webwinkel tegen zeer scherpe prijzen!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *