A1 keurmerk voor SD-kaarten

SD Association

De SD Association, de organisatie achter de SD-kaart, heeft een nieuwe klasse-aanduiding toegevoegd voor SD-kaarten, de A1 aanduiding. A1 staat voor App Performance Class 1. Het is bedoeld om aan te geven dat de SD-kaart (met een dergelijke aanduiding) geschikt is voor de benodigde specificaties voor het ondersteunen van Android-apps op de geheugenkaart. Sd-kaarten krijgen deze aanduiding als ze meer dan 1500 iops halen bij het lezen en 500 iops of meer bij het schrijven. Een andere eis voor de A1 aanduiding is dat de kaarten ook een lees- en schrijfsnelheid moeten hebben van minstens 10MB/s.

Waarom deze nieuwe aanduiding?
Deze nieuwe aanduiding is van belang sinds Android Marshmellow. Android Marshmellow ondersteunt Adoptable Storage Devices. Deze functie maakt het mogelijk om apps te draaien die op een geheugenkaart zijn opgeslagen. De Sd-kaart kan op deze manier als een soort extra intern geheugen dienst doen. Om deze functie voldoende goed te kunnen ondersteunen dient de SD-kaart een minimale snelheid voor lezen en schrijven te hebben en daarvoor is de A1 aanduiding in het leven geroepen.

Meer informatie over de SD Association

De SD Association is een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de SD-kaart. SD staat voor Secure Digital en is een type geheugenkaart dat wordt gebruikt voor het opslaan van data, zoals foto’s en video’s, op digitale apparaten zoals camera’s, smartphones en tablets.

De SD Association is opgericht in 2000 en heeft sindsdien verschillende soorten SD-kaarten ontwikkeld, zoals de SDHC, SDXC en de recente SDUC. De organisatie stelt specificaties vast voor de SD-kaarten en zorgt ervoor dat deze compatibel zijn met verschillende apparaten. De SD Association heeft ook verschillende classificatiesystemen geïntroduceerd om de prestaties van de SD-kaarten te meten, zoals de A1 aanduiding die aangeeft dat de kaart geschikt is voor het ondersteunen van Android-apps op de geheugenkaart.

Daarnaast heeft de SD Association verschillende partnerschappen opgezet met bedrijven en organisaties om de ontwikkeling en adoptie van de SD-technologie te bevorderen. De organisatie speelt een belangrijke rol bij de standaardisatie van de SD-kaart en heeft ervoor gezorgd dat de technologie wereldwijd wordt gebruikt.