Nu een gratis een SD-Kaart doosje bij uw bestelling *Tijdelijke actie

SD kaart formatteren

SD kaart formatteren

Waarom SD kaart formatteren?

De voordelen van het formatteren van een SD kaart zijn:

  • In stand houden van lees- en schrijfsnelheid
  • Behoud van opslagcapaciteit
  • Een verminderd risico op opslag foutmeldingen

Hieronder wordt uitgelegd hoe je een SD kaart kunt formatteren in 5 stappen. Lukt het formatteren alsnog niet en wil je de SD kaart vervangen? Bekijk dan ons aanbod aan diverse SD kaarten in de webshop.

Hoe formatteer ik een SD kaart? (in 5 stappen)

Een SD kaart formatteren is het softwarematig indelen van een opslagmedium, in dit geval een SD kaart, in sporen en sectoren. Daarbij wordt een lege inhoudsopgave gecreëerd en is daarom noodzakelijk om een SD kaart te kunnen beschrijven. Alle SD kaarten zijn van te voren geformatteerd. Als je zelf je SD kaart wilt formatteren dan zullen alle bestaande gegevens worden verwijderd!

 

Stap 1: SD Kaart (via SD Card Reader) aansluiten

Stop de SD kaart (of Mini-Micro SD kaart) in de kaartlezer (SD Card Reader) en sluit deze aan op je computer.

Stap 2: Vind SD kaart op de computer

Ga naar deze computer (start > computer) of mijn documenten, of windows verkenner. Hier zie je een lijstje met opslagmediums, waaronder je SD kaart onder “verwijderbare opslagruimte”.

Stap 3: Formatteer SD kaart

Klik met je rechtermuis op de SD kaart en klik “Formatteren”.

 

Stap 4: Kies bestandsformaat

Kies een bestandsformaat dat je op de SD kaart wilt gebruiken. Klik op het menu aangegeven als “formatteer bestand”. Nu kun je kiezen tussen FAT (FAT16), FAT32, exFAT (FAT64) of NTFS. Je kan de kaart altijd opnieuw formatteren als blijkt dat het bestandssysteem niet compatibel is met een apparaat. De maximum bestandsgrootte in een FAT16-partitie is 2GB, bij een FAT32-partitie is dit 4 GB.

Stap 5: Start het formatteren

Klik “starten” en je SD kaart zal geformatteerd worden. Dit duurt even. Als je de melding ziet dat de kaart geformatteerd is ben je klaar. Al je gegevens zijn nu verwijderd.
Je kunt ook gebruik maken van het officiële formatteer programma van de SD Card Association. Meer info over SD Formatter 4.0 vind je hier.

Stap 6: Formatteren SD kaart lukt niet?

Heb je er al aan gedacht om een nieuwe SD kaart aan te schaffen? Wij hebben een aantal SD kaarten in de aanbieding!

Deel dit bericht