SD-kaart formatteren op een Mac computer

Stap 1: Type kaart opzoeken en opschrijven

Om te beginnen kijkt u op uw geheugenkaart of dit een SDHC en een SDXC kaart is. Onthoud dit goed of schrijf dit op, dit komt tijdens het formatteren weer terug.

Bestandsstructuur sdhc sdxc geheugenkaarten formateren

Stap 2: SD Kaart (via SD Card Reader) aansluiten

Stop de SD kaart (of Micro SD kaart) in de kaartlezer (SD Card Reader) en sluit deze aan op je computer of in de ingebouwde kaartlezer van uw Mac.

Stap 3: Vind SD kaart op de computer

lauchpad Mac
Launchpad knop

Klik om te beginnen op de “Launchpad” knop op uw toetsenbord. Deze zit bovenop uw toetsenbord gebruikelijk onder F4. Er word een nieuwe pop-up venster geopend en klik hier op “schijfhulpprogramma’s”. Het onderstaande venster wordt geopend.

SD kaart formateren mac 1

Stap 4: Formatteer SD kaart

Selecteer uw SD-kaart en klik bovenin op “Wis”

SD kaart formateren mac 2

Stap 5: Kies Structuur

Kies een Structuur dat je op de SD kaart wilt gebruiken. Klik op het tabje aangegeven als “Structuur”. Nu kun je kiezen tussen  FAT, exFAT (FAT64) of Mac OS. Bij een SDHC kaart kiest u voor FAT en bij een SDXC selecteert u exFAT. Je kan de kaart altijd opnieuw formatteren als blijkt dat het bestandssysteem niet compatibel is met een apparaat. De maximum overdrachtsgrootte in een FAT-partitie is dit 4 GB.

SD kaart formateren mac3

 
Stap 6: Start het formatteren

 

Klik “WIS” en je SD kaart zal geformatteerd worden. Dit duurt even. Als je de melding ziet dat de kaart geformatteerd is ben je klaar. Al je gegevens zijn nu verwijderd.

 

SD kaart formateren mac 4

 

Formatteren SD kaart lukt niet?

 

Is uw SD-Kaart dusdanig beschadigd dat deze niet meer wil formatteren, of bent u opzoek naar een grotere geheugenkaart? Kijk dan even op onze sd kaart kopen pagina, hier hebben wij de beste sd kaarten voor je op een rijtje gezet.

Undelete Tool voor Mac:  Stellar is een recovery programma die foto’s en video’s in de meeste gevallen terug kan halen en er is een gratis versie beschikbaar!

 

stellar

 

iphone data recovery

 

Hoe moet ik mijn SD-kaart formatteren op andere devices?

Hieronder leest u hoe u gemakkelijk een SD-kaart, Micro SD-kaart of USB stick kunt formatteren.

Wilt u de SD-Kaart formatteren direct op uw camera?

Heeft u een Windows computer en wilt u hierop uw SD-Kaart formatteren?

* Onbeperkt aantal bestanden!