fbpx

SD-kaart formatteren op een fotocamera

Hoe moet ik mijn SD-kaart formatteren op mijn camera?

Uiteraard is dit een beetje verschillend per camera. In onderstaande uitleg hebben wij gebruik gemaakt van een Canon Spiegelreflexcamera. Maar doorgaans kunt u de functie op dezelfde locaties vinden.

Heeft u een Windows computer en wilt u hierop uw SD-Kaart formatteren?
Klik hier voor de uitleg

Heeft u een Mac computer en wilt u hierop uw SD-Kaart formatteren?
Klik hier voor de uitleg

SD-kaart formatteren op uw camera

Stap 1: Zet uw camera aan

Om te beginnen zet u uw camera aan, met de SD-Kaart er uiteraard in.

Stap 2: Menu > Set-up

Vervolgens klikt u op de knop “menu” en navigeert u naar de
set-up tab.

Stap 3: Formatteren en klaar..

Klik hier op formatteren, daarna deze keuze bevestigen met “ok” en uw geheugenkaart wordt volledig geformatteerd en is ,afhankelijk van de grootte en de data, binnen enkele tellen weer klaar voor gebruik.