SD-kaart formatteren op een Mac computer

Stap 1: Type kaart opzoeken en opschrijven

Om te beginnen kijkt u op uw geheugenkaart of dit een SDHC en een SDHX kaart is. Onthoud dit goed of schrijf dit op, dit komt tijdens het formateren weer terug.

Stap 2: SD Kaart (via SD Card Reader) aansluiten

Stop de SD kaart (of Micro SD kaart) in de kaartlezer (SD Card Reader) en sluit deze aan op je computer of in de ingebouwde kaartlezer van uw Mac.

Stap 3: Vind SD kaart op de computer

Launchpad knop

Klik om te beginnen op de “Launchpad” knop op uw toestenbord. Deze zit bovenop uw toestenbord gebruikelijk onder F4. Er word een nieuwe pop-up venster geopend en klik hier op “schijfhulpprogramma’s”. Het onderstaande venster wordt geopend.

Stap 4: Formatteer SD kaart

Selecteer uw SD-kaart en klik bovenin op “Wis”

Stap 5: Kies bestandsformaat

Kies een bestandsformaat dat je op de SD kaart wilt gebruiken. Klik op het menu aangegeven als “formatteer bestand”. Nu kun je kiezen tussen  FAT32, exFAT (FAT64) of NTFS. Bij een SDHC kaart kiest u voor FAT32 en bij een SDXC selecteert u exFAT. Je kan de kaart altijd opnieuw formatteren als blijkt dat het bestandssysteem niet compatibel is met een apparaat. De maximum overdrachtsgrootte in een FAT32-partitie is dit 4 GB.

Stap 6: Start het formatteren

Klik “WIS” en je SD kaart zal geformatteerd worden. Dit duurt even. Als je de melding ziet dat de kaart geformatteerd is ben je klaar. Al je gegevens zijn nu verwijderd.

Formatteren SD kaart lukt niet?

Is uw SD-Kaart dusdanig beschadigd dat deze niet meer wil formatteren, of bent u opzoek naar een grotere geheugenkaart?

Hoe moet ik mijn SD-kaart formatteren op mijn Mac?

Hieronder leest u hoe u gemakkelijk een SD-kaart, Micro SD-kaart of USB stick kunt formatteren.

Wilt u de SD-Kaart formatteren direct op uw camera?
Klik hier voor de uitleg

Heeft u een Windows computer en wilt u hierop uw SD-Kaart formatteren?