Geheugenkaart voor navigatie en tablet

Wil je meer geheugen voor je navigatiesysteem? Gebruik een SD-kaart om ruimte toe te voegen aan je navigatie. Met een SD-kaart creëer je extra beschikbare ruimte. SD-kaarten zijn leverbaar in verschillende soorten. Denk hierbij aan een Micro-SDHC en SD geheugenkaart. Deze zijn leverbaar met capaciteit van 2 tot 32 GB. Bekende merken zijn SanDisk en Kingston.

Geheugenkaart voor navigatie en tablet

Navigatie met extra geheugen

Met een extra toevoeging van een geheugenkaart heb je verschillende voordelen. Het is een simpele oplossing om het geheugen van je navigatie uit te breiden. Hiermee heb je meer ruimte voor extra content op het navigatiesysteem. Je kunt meer kaarten installeren, zonder iets te verwijderen. Bijvoorbeeld als updates van TomTom voor kaarten groter worden (wanneer wegen en services bijkomen). Het is belangrijk om vooraf te weten of je het navigatiesysteem kan uitbreiden. Vaak vind je de plek voor de geheugenkaart aan de achter- of onderkant. Afhankelijk van je navigatietoestel kun je een SD of micro SD gebruiken. Lees de handleiding welke type geheugenkaart er nodig is.

Extra geheugen voor tablet

Is het geheugen van je tablet vol? Een geheugenkaart biedt de oplossing voor meer ruimte. Je hoeft geen bestanden en foto’s weg te gooien. In veel tablets heb je standaard interne geheugen 16 GB of 32 GB. Doordat apps groter worden en we steeds meer video’s en foto’s maken raakt het geheugen op een gegeven moment vol. Heb je een iPad, dan kun je hier geen sd-kaart in doen. Denk vooraf hoeveel geheugen je nodig hebt. Als je video’s maakt in HD of 4K kan het zijn dat je meer geheugen nodig hebt. Met een micro SD kaartje wordt het geheugen uitgebreid. Let erop of de maximale capaciteit door je tablet wordt ondersteund.

SD-kaart voor smartphone

De opslagruimte voor je telefoon is vaak beperkt. Door het besturingssysteem, content zoals video’s en apps raken smartphones steeds sneller vol. Maak je veel content kies dan voor een telefoon met standaard veel geheugen. Helaas kun je een iPhone telefoon niet uitbreiden, maar een Android toestel wel. Zoals een Samsung Galaxy. De plek voor het geheugenkaart vind je aan de boven- of onderkant.

Geheugenkaart wordt niet herkent

Wanneer het systeem de geheugenkaart niet herkent kun je het volgende proberen. Formatteer de SD geheugenkaart of het systeem resetten.