AgfaPhoto Professional UHS-I V30 64GB SDXC SD Kaart Review

De AgfaPhoto Professional SD-kaart is een high-speed UHS-I Secure Digital-kaart met leessnelheden tot 100MB/s en schrijfsnelheden tot 95MB/s. Deze kaart is speciaal ontworpen voor het opnemen van 4K-video’s en heeft een Video Speed Class 30-certificering, wat betekent dat de kaart ten minste 30MB/s continue schrijfsnelheid kan leveren voor 4K-video-opnames.

De AgfaPhoto Professional-kaarten zijn verkrijgbaar in drie verschillende capaciteiten: 32GB, 64GB en 128GB. In deze review zal ik me richten op het 64GB-model, met het productnummer 10606 en de streepjescode 4250255103612. Deze kaart is geproduceerd in Taiwan.

Om de prestaties van de AgfaPhoto Professional-kaart te testen, is deze getest in verschillende USB 3.1 en 3.0-kaartlezers. Uit de benchmarkresultaten blijkt dat de kaart een maximale sequentiële leessnelheid heeft van 99,6MB/s, bijna gelijk aan de geadverteerde leessnelheid van 100MB/s. De sequentiële schrijfsnelheid bereikte een piek van 92,7MB/s, net onder de geadverteerde schrijfsnelheid van 95MB/s.

De kaart is ook getest in een Nikon Coolpix P1000-camera om de gemiddelde schrijfsnelheid tijdens continu fotograferen te evalueren. Helaas zijn er geen specifieke resultaten vermeld in de review.

De AgfaPhoto Professional SD-kaart bevat ook belangrijke informatie die is gecodeerd in de kaart zelf. Uit de interne kaartregistratie blijkt dat deze kaart in augustus 2018 is geproduceerd. De OEM-ID PH geeft aan dat Phison de OEM is voor deze kaart.

Over het algemeen lijkt de AgfaPhoto Professional SD-kaart goede prestaties te leveren, met zeer dichtbij de geadverteerde lees- en schrijfsnelheden. Hoewel er geen specifieke resultaten worden vermeld van de tests in de camera, kan worden aangenomen dat de kaart ook voldoet aan de eisen voor het opnemen van 4K-video’s.

Al met al kan de AgfaPhoto Professional SD-kaart een goede keuze zijn voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle opslagoplossing voor hun professionele apparatuur.

Reviews van andere SD Kaarten