Sony M Series 64GB SDXC UHS-II U3 SD Kaart Review Review

De Sony M Serie UHS-II 64GB SD-kaart is een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar hoge lees- en schrijfsnelheden. Met een leessnelheid van maximaal 260 MB/s en een schrijfsnelheid van maximaal 100 MB/s biedt deze kaart snelle overdrachten van en naar een computer.

De kaart voldoet aan de UHS Speed Class 3 specificaties, wat betekent dat deze in staat is om een continue schrijfsnelheid van minimaal 30 MB/s te ondersteunen. Dit maakt het perfect geschikt voor het opnemen van HD- en 4K-videostreams, evenals voor continu fotograferen met DSLR-camera’s.

Bovendien is de kaart achterwaarts compatibel met UHS-I en standaard SD-apparaten, hoewel de snelheid dan wel lager zal zijn (maximaal 104 MB/s). Dit maakt het een veelzijdige keuze voor verschillende apparaten.

De Sony M Serie SD-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 32 GB, 64 GB en 128 GB. In deze review is de 64GB-versie getest. Met behulp van benchmarksoftware en verschillende USB 3.0-kaartlezers is de kaart getest op lees- en schrijfsnelheden. De hoogst behaalde sequentiële leessnelheid was 269,0 MB/s, gemeten met de Lexar Professional Workflow SR2 UHS-II SD-kaartlezer. De hoogst behaalde schrijfsnelheid was 99,6 MB/s, gemeten met de Kingston FCR-HS4-kaartlezer.

De kaart is ook getest in de Nikon Z6 II, waarbij een gemiddelde schrijfsnelheid van 92,0 MB/s werd gemeten tijdens continu fotograferen. Verdere resultaten van cameratests zullen worden toegevoegd wanneer deze beschikbaar zijn.

Al met al is de Sony M Serie UHS-II 64GB SD-kaart een betrouwbare keuze voor gebruikers die behoefte hebben aan snelle overdrachtssnelheden en betrouwbare prestaties. Met een 5-jarige beperkte garantie en een redelijke prijs is dit een goede investering voor zowel professionele als amateurfotografen.

Reviews van andere SD Kaarten