Transcend 95/60 MB/s U3 64GB SDXC SD Kaart Review

De Transcend 95/60 MB/s U3 64GB SD-kaart biedt een combinatie van hoge snelheid en hoge capaciteit. Met een leessnelheid van 95 MB/s en een schrijfsnelheid van 60 MB/s is deze kaart geschikt voor 4K HD-videocamera’s. Het is momenteel de op één na snelste UHS-I SD-kaart die Transcend aanbiedt, na de 95/85 MB/s U3-kaart.

De kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 64, 128 en 256 GB. In deze review wordt de 64GB-versie besproken. De Transcend 95/60-kaart is getest met verschillende USB 3.0-kaartlezers. De sequentiële leessnelheid bedroeg maximaal 96,7 MB/s. De schrijfsnelheid lag ruim boven de specificatie van 60 MB/s in alle kaartlezers, met een beste sequentiële schrijfsnelheid van 67,8 MB/s in de snelste kaartlezer.

De prestaties van de Transcend 95/60-kaart zijn getest in verschillende digitale camera’s. De resultaten in verschillende camera’s worden weergegeven in de onderstaande tabel. De kaart gebruikt MLC flash-geheugen, wat zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur in vergelijking met goedkopere TLC flash-geheugens. Transcend biedt daarnaast een levenslange garantie op hun geheugenkaarten.

Al met al is de Transcend 95/60 MB/s U3 64GB SD-kaart een betrouwbare keuze voor wie hoge snelheid en capaciteit nodig heeft voor fotografie en videografie. De kaart presteert goed in verschillende camera’s en wordt ondersteund met een levenslange garantie. Het enige nadeel is dat het Made in Taiwan is, maar dat heeft geen invloed op de prestaties van de kaart.

Reviews van andere SD Kaarten