Lexar Professional 2000x UHS-II U3 64GB SD SD Kaart Review

De Lexar Professional 2000x UHS-II SD-kaarten bieden een overdrachtssnelheid van maximaal 300MB/s. De kaarten zijn achterwaarts compatibel met UHS-I en standaard SD-apparaten, maar de beste prestaties worden geleverd wanneer ze worden gebruikt met een camera of kaartlezer met een UHS-II-interface. De kaarten hebben een UHS Speed Class 3 (U3) rating, wat betekent dat ze geschikt zijn voor het opnemen van 4K Ultra High Definition video’s. De Lexar 2000x SD-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 32GB en 64GB.

Ik heb de 64GB SDXC-kaart getest en kan bevestigen dat deze zeer indrukwekkende prestaties levert. Met de bijgeleverde UHS-II-kaartlezer, die gebruik maakt van USB 3.0, bereikte ik een maximale sequentiële leessnelheid van 292,2 MB/s, wat zeer dicht bij de opgegeven 300MB/s leessnelheid ligt. De sequentiële schrijfsnelheid bereikte maximaal 265,8 MB/s in de meegeleverde kaartlezer en 267,0 MB/s in de Lexar SR2 kaartlezer.

Het is belangrijk op te merken dat deze hoge snelheden alleen kunnen worden ervaren bij gebruik van een UHS-II kaartlezer. In UHS-I kaartlezers zal de kaart terugschakelen naar UHS-I snelheden, met een maximale leessnelheid van 94,2 MB/s en een schrijfsnelheid van 93,3 MB/s in mijn tests.

Hoewel de meeste huidige camera’s niet profiteren van de volledige schrijfsnelheid van deze kaart, is het nog steeds een uitstekende keuze vanwege de snelle leessnelheid. Het is perfect voor het snel downloaden van afbeeldingen of video’s naar je computer. Bovendien ondersteunt de kaart ook de snelste UHS-I modus voor gebruik in apparaten die geen UHS-II ondersteunen.

De Lexar Professional 2000x UHS-II 64GB-kaart is momenteel de snelste SD-kaart die beschikbaar is in de hoogste capaciteit. Het is ideaal voor professionals die behoefte hebben aan snelle en betrouwbare prestaties bij het vastleggen van grote hoeveelheden gegevens. Met de levenslange garantie van Lexar ben je verzekerd van een kwaliteitsproduct. Ik kan deze kaart ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar de snelste SD-kaart op de markt.

Reviews van andere SD Kaarten