Review: Toshiba EXCERIA Type 2 32GB SDHC SD Kaart 95MB/s 60MB/s

De Toshiba EXCERIA Type 2 SD kaart is een betrouwbaar en goed presterend product. Hoewel de EXCERIA lijn niet officieel wordt gedistribueerd in de Verenigde Staten, is het wereldwijd een bekend merk. Het onderscheidt zich van andere merken doordat Toshiba zelf de NAND-geheugenchips produceert die gebruikt worden in SD kaarten. Samen met SanDisk bezit Toshiba een fabriek voor flashgeheugen in Yokkaichi, Japan.

De EXCERIA Type 2 SD kaart is een middenklasse kaart in de EXCERIA lijn. Hij heeft dezelfde leessnelheid van 95MB/s als het topmodel, Type 1. De schrijfsnelheid van Type 2 is iets lager, namelijk 60MB/s, terwijl Type 1 een schrijfsnelheid van 90MB/s claimt. De Type 2 kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 16GB, 32GB en 64GB. In USB 3.0 kaartlezers behaalt de Exceria Type 2 een sequentiële leessnelheid van 97.1 MB/s, hetzelfde als Type 1. De sequentiële schrijfsnelheid is consistent 65 MB/s bij verschillende kaartlezers.

Bij gebruik in camera’s presteert de Type 2 ook goed. In de Canon 7D Mark II haalt hij een hoge schrijfsnelheid van 54.6 MB/s. Ook in de D7100 wordt een schrijfsnelheid van 53.2 MB/s behaald. Deze kaart is getest met verschillende camera’s, waaronder Canon, Nikon, Fuji, Olympus, Pentax, Samsung en Sony modellen.

Toshiba biedt een garantie van 5 jaar op hun geheugenkaarten en de kaarten worden in Japan geproduceerd. De EXCERIA Type 2 is een goede keuze als deze beschikbaar is, hoewel de niet-officiële distributie ervoor zorgt dat de prijs in de Verenigde Staten wat hoger ligt. Onlangs heeft Toshiba ook de Exceria UHS-I SD kaart in de Verenigde Staten geïntroduceerd, die dezelfde lees- en schrijfsnelheden claimt als de Type 2. Het kan dus interessant zijn om de prijzen van de Toshiba Exceria Type 2 kaart te vergelijken. In de onderstaande tabel zijn de laagste prijzen gemarkeerd en worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten