Kingston UHS-I U3 64GB SDXC 90/80 Speeed Class 3 SD Kaart Review

De Kingston UHS-I Speed Class 3 (U3) geheugenkaart biedt snelle lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 90 MB/s en 80 MB/s. Deze kaart voldoet aan de UHS Speed Class 3 specificaties en heeft een continue schrijfsnelheid van minimaal 30 MB/s, waardoor hij ideaal is voor het opnemen van 4K video’s. De schrijfsnelheid is ook goed geschikt voor continu fotograferen met DSLR camera’s. Deze Kingston UHS-I U3 kaart is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, namelijk 32, 64, 128 en 256 GB, en wordt geleverd met een levenslange garantie. In deze review testen we de 64GB versie van de Kingston UHS-I U3 kaart.

De geteste lees- en schrijfsnelheden van de kaart waren hoger dan de specificaties. In USB 3.0 kaartlezers haalde de kaart een sequentiële leessnelheid van 98,5 MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid van 88,6 MB/s. De kaart werd getest met het benchmarkprogramma CrystalDiskMark 3.0.3 x64, op een Windows 10 Pro besturingssysteem met een Asus P8Z77-V LK moederbord, een Intel Core i7-3770K processor geklokt op 4,40GHz en 32GB DDR3 1600 RAM.

In vergelijking met de 32GB versie van dezelfde kaart presteerde de 64GB variant vrijwel identiek op het gebied van leesprestaties. De sequentiële schrijfprestaties lagen bij de 64GB kaart ongeveer drie tot vijf procent lager dan bij de 32GB variant.

De kaart is getest met verschillende camera’s, waaronder Canon, Nikon, Fujifilm, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung en Sony modellen. In-camera tests hebben aangetoond dat de kaart compatibel is met deze camera’s, maar er zijn geen specifieke resultaten vermeld in de review.

In de onderstaande tabel vind je informatie over de codering op de SD-kaart en een vergelijking van de prijzen van de Kingston UHS-I Speed Class 3 SD-kaart. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de tabel. De prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Al met al biedt de Kingston UHS-I Speed Class 3 (U3) geheugenkaart uitstekende prestaties, een ruime keuze aan capaciteiten en een levenslange garantie. Het is een betrouwbare keuze voor het opnemen van 4K video’s en het maken van continu foto’s met DSLR camera’s.

Reviews van andere SD Kaarten