SanDisk Extreme Plus 95/90 MB/s 32GB microSDHC UHS-I U3 Review

De SanDisk Extreme Plus 95/90 MB/s microSD kaart is een verbeterde versie van de Extreme Plus 80MB/s. Volgens SanDisk heeft de kaart een leessnelheid van 95MB/s en een schrijfsnelheid van 90MB/s, een verbetering ten opzichte van de vorige kaart met 80MB/s leessnelheid en 60MB/s schrijfsnelheid. Qua uiterlijk is de Extreme Plus 95/90 MB/s kaart hetzelfde als de eerdere 80MB/s versie. De Extreme Plus ondersteunt UHS-I en voldoet aan de UHS Speed Class 3 (U3) voor een continue schrijfsnelheid van minimaal 30MB/s bij het opnemen van 4K video. De Extreme Plus microSD kaarten zijn verkrijgbaar in 16, 32 en 64 GB capaciteit. In deze review is de 32GB microSDHC versie getest.

Bij het testen van de Extreme Plus 95/90 MB/s 32GB microSDHC U3 kaart met behulp van kaartlezers presteerde de kaart indrukwekkend. De kaart is getest in microSD slots wanneer beschikbaar, en in kaartlezers zonder specifieke slot is de kaart getest met de meegeleverde SanDisk microSD naar SD adapter. Snelheidstests met en zonder adapter in kaartlezers bieden bijna identieke resultaten omdat adapters alleen dienen als een verbinding. De 95/90 Extreme Plus microSDHC kaart presteerde…

Kaart: SanDisk Extreme Plus 95/90 MB/s microSD 32GB
Benchmark: CrystalDiskMark 3.0.3 x64
Programma instellingen: 1000 MB, 5 passes, random testdata
Besturingssysteem: Windows 10 Pro
Moederbord: Asus P8Z77-V LK
Processor: Intel Core i7-3770K
RAM: 32GB DDR3 1600

De kaart zal worden opgenomen in komende cameratests. Camera’s die zijn getest met deze kaart zijn: Canon EOS R5, Canon EOS 90D, Fujifilm X-Pro3, Fuji X-T10, Nikon Z6 II, Nikon D5600, Olympus OM-D E-M1 Mark III, Olympus OM-D E-M5 Mark III, Sony A6400.

Het microSD-kaartje van de Extreme Plus 95MB/s biedt de snelheid en capaciteit van een full-size SD-kaart in een kleine verpakking. Voor apparaten die een microSD-kaartgrootte vereisen, is het een voor de hand liggende keuze, en in camera’s of andere apparaten met standaard SD-slots kan het worden gebruikt met de meegeleverde adapter. Er is geen snelheidsverlies bij gebruik van deze kaart in een adapter (de prestaties zijn hetzelfde met en zonder de adapter), maar de microSD-versie kost meestal wel meer. Met steeds meer apparaten, zoals smartphones en actiecamera’s (GoPro), die microSD-kaarten gebruiken, kan het zinvol zijn om de microSD-versie te kopen, zelfs als je primaire camera standaard SD-kaarten gebruikt. De volgende tabel bevat informatie gecodeerd in de SD-kaart. Vergelijk prijzen van de SanDisk Extreme Plus 95/90 MB/s microSD-kaart. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de onderstaande tabel. Prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten