Sony SF-G Series 300MB/s UHS-II 64GB SDXC SD Kaart Review

De Sony SF-G UHS-II SD-kaart is aangekondigd door Sony in februari 2017 en belooft een leessnelheid van 300MB/s en een schrijfsnelheid van 299MB/s. Deze schrijfsnelheid is op dat moment de hoogste snelheid die beschikbaar is voor UHS-II kaarten. De kaart heeft een U3-snelheidsclassificatie, wat betekent dat deze geschikt is voor het opnemen van HD- en 4K-video’s met een continue schrijfsnelheid van minstens 30MB/s. De SF-G-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 32GB, 64GB en 128GB. Deze review richt zich op de 64GB SDXC-kaart, model SF-G64/T1 met UPC 027242904330. Op de achterkant van de kaart staat vermeld dat deze is gemaakt in Taiwan.

Hoewel UHS-II kaarten extreem hoge overdrachtssnelheden beloven, vereisen deze snelheden een UHS-II-interface. De kaarten zijn echter compatibel met en kunnen ook worden gebruikt in apparaten met een standaard SD- of UHS-I-interface, hoewel de snelheid beperkt zal zijn wanneer ze worden gebruikt in dergelijke apparaten. Om te communiceren in de hoge snelheidsmodus van de UHS-II-interface zijn extra contactpinnen nodig. Apparaten die niet over deze aansluitingen beschikken, zullen verbinding maken met de kaart via de standaard rij SD-contacten en zullen beperkt zijn tot UHS-I- of lagere snelheden. In UHS-I-modus ondersteunt de SF-G-kaart SDR104-busmodus, die beperkt is tot 104MB/s.

De 64GB Sony SF-G UHS-II-kaart is getest in verschillende USB 3.0-kaartlezers. In UHS-II-modus bereikte de kaart een sequentiële leessnelheid van maximaal 298,3 MB/s. De kaart behaalde een sequentiële schrijfsnelheid van 273,4 MB/s in de snelste test. De schrijfsnelheid was iets lager dan verwacht, gezien de door Sony geclaimde snelheid van 299MB/s. In UHS-I-modus bereikte de SF-G 64GB SDXC-kaart sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 96,7 MB/s en 93,3 MB/s.

Deze 64GB UHS-II-kaart uit de G-serie van Sony zal worden opgenomen in aankomende cameratests. De schrijfsnelheid zal worden geëvalueerd tijdens continu fotograferen en de resultaten zullen worden gepost in de volgende tabel. De volgende camera’s zijn getest met deze kaart: Canon EOS R, Canon EOS 90D, Canon EOS M6 Mark II, Canon EOS Rebel T8i, Fuji X-T3, Nikon Z50, Nikon Coolpix P1000, Panasonic GH6, Sony A1. Sony biedt een beperkte garantie van 5 jaar op de SF-G Serie SD-kaarten.

In de onderstaande tabel vind je informatie gecodeerd in de SD-kaart en kun je prijzen vergelijken voor de Sony SF-G UHS-II SD-kaart. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de tabel. De prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten