Lexar Professional 1800x UHS-II 128GB microSDXC SD Kaart Review

De Lexar Professional 1800x UHS-II 128GB microSDXC-kaart biedt enorme capaciteit in een kleine behuizing. Deze kaart heeft enkele van de hoogste lees- en schrijfsnelheden onder alle microSD-kaarten. Het wordt geleverd in capaciteiten van 32, 64 en 128GB. Alle drie de formaten hebben een leessnelheid van 270 MB/s, maar de schrijfsnelheden verschillen per formaat. De microSDHC-kaart van 32GB heeft een schrijfsnelheid van 245 MB/s, de variant van 64GB heeft een schrijfsnelheid van 250 MB/s en de kaart van 128GB heeft een schrijfsnelheid van slechts 110 MB/s.

De 128GB-kaart is getest in deze review. Het modelnummer is LSDMI128CRBNA1800R met UPC 650590191185. Het compacte microSD-formaat is bedoeld voor smartphones, tablets en actiecamera’s. Het kan ook worden gebruikt in full-size SD-slots in camera’s en andere apparaten met behulp van de meegeleverde UHS-II microSD naar SD-adapter.

De geciteerde hoge snelheden gelden voor UHS-II, maar wanneer de kaart wordt gebruikt in oudere UHS-I en standaard SD-apparaten, schakelt de kaart terug naar lagere snelheid. Ook inbegrepen is de Lexar LRWM05U-7000 microSD UHS-II-kaartlezer die past in USB 3.0-poorten. Aan de achterkant van de kaart is de pinlayout te zien die nodig is voor UHS-II-compatibiliteit. De onderste rij contacten moet worden gebruikt om de UHS-II-interface te bieden. Apparaten die niet UHS-II-ingeschakeld zijn, zullen de bovenste rij gebruiken die beperkt is tot UHS-I-snelheid en lager. UHS-I-modus is beperkt tot een bussnelheid van minder dan 104 MB/s.

Lexar Professional 1800x UHS-II-kaarten worden geleverd met een beperkte levenslange garantie. In benchmarktests met de kaartlezer behaalde de Lexar 1800x 128GB microSDXC zijn hoogste snelheid in UHS-II-kaartlezers. De kaart bereikte een sequentiële leessnelheid tot 290.1 MB/s, net iets boven de 270 MB/s die Lexar claimt. De sequentiële schrijfsnelheid piekte op 211 MB/s, iets lager dan de claim van 110 MB/s. In UHS-I-kaartlezers werkt de 128GB 1800x-kaart in UHS-I-modus en behaalde hoge scores van 96.6 MB/s sequentiële lees- en 69.9 MB/s sequentiële schrijfsnelheid. Met name de schrijfsnelheid bleef achter bij verschillende snellere UHS-I-kaarten.

Opmerking: Bij het testen van deze UHS-II-kaart in multicardlezers werd een microSD naar SD UHS-II-compatibele adapter gebruikt. Verschillende multicardlezers ondersteunen alleen UHS-II in de full-size gleuf en niet in de microSD-gleuf. Testen in niet-UHS-II microSD-gleuven biedt alleen UHS-I-snelheid.

Al met al biedt de Lexar Professional 1800x microSD UHS-II 128GB-kaart indrukwekkende prestaties en capaciteit. Het is een uitstekende keuze voor gebruikers die veel opslagruimte en snelle overdrachtssnelheden nodig hebben voor hun mobiele apparaten en camera’s.

Let op: De prijzen zijn dagelijks bijgewerkt en de laagste prijzen zijn gemarkeerd in de onderstaande tabel.

Reviews van andere SD Kaarten