Lexar Professional 2000x UHS-II 32GB Rev E SDHC SD Kaart Review

De Lexar Professional 2000x UHS-II SD-kaart blijft een van de snelste SD-kaarten die beschikbaar zijn. Het ontwerp van het kaartlabel is bijgewerkt sinds de laatste review en deze 2017 Rev E is de nieuwste versie die beschikbaar is. Lexar 2000x-kaarten maken gebruik van de UHS-II-interface om een leessnelheid van maximaal 300 MB/s en een schrijfsnelheid van 260 MB/s te bieden. Deze 2000x-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 32, 64 en 128 GB. In deze review is het geteste model de 32GB-versie met modelnummer LSD32GCRBNA2000R Rev E en UPC 650590182039. De kaart wordt in Korea gemaakt. Het revisienummer staat op de achterkant van de verpakking boven de streepjescode gedrukt. De hoge overdrachtssnelheid die door de 2000x-kaart wordt geleverd, wordt mogelijk gemaakt met behulp van de UHS-II-bus via een tweede rij contactpunten aan de achterkant van de kaart. De kaart heeft ook traditionele SD-contacten en is achterwaarts compatibel met UHS-I en standaard SD-apparaten. In apparaten die de UHS-II-interface niet hebben, werkt de kaart met UHS-I-snelheid en ondersteunt de kaart de SDR104-modus (maximaal 104 MB/s). De hoge snelheid van de Lexar 2000x-kaart kan worden ervaren wanneer deze is aangesloten op een computer dankzij een draagbare USB 3.0 UHS-II SD-kaartlezer die bij de kaart wordt geleverd. Een review van de LRMW04U-7000-lezer behandelt die lezer in detail. De Lexar 2000x Rev E-kaart is getest in meerdere geheugenkaartlezers. De hoogste leessnelheid die bereikt is met benchmarks bedroeg maximaal 301,5 MB/s. De sequentiële schrijfsnelheid bereikte maximaal 263,4 MB/s in de snelste geheugenkaartlezer. De prestaties van de kaart varieerden in verschillende UHS-II kaartlezers. De lees- en schrijfsnelheden overtroffen de door Lexar genoemde snelheden. In UHS-I-lezers was het beperkt tot UHS-I-snelheid en bereikte het 94,9 MB/s leessnelheid en 91,7 MB/s schrijfsnelheid.

De Lexar 2000x blijft een van de snelste kaarten die beschikbaar zijn voor elke digitale camera. In de onderstaande tabel worden de gemiddelde schrijfsnelheden tijdens continu fotograferen weergegeven voor verschillende cameramodellen. Wanneer beschikbaar, zullen de resultaten van tests met andere camera’s in de onderstaande tabel verschijnen. Camera’s die met deze kaart zijn getest: Canon EOS R, Canon EOS 90D, Canon EOS M6 Mark II, Canon EOS Rebel T8i, Fuji X-T3, Nikon Z50, Nikon Coolpix P1000, Panasonic GH6, Sony A1.

Vergeleken met de vorige geteste 32GB 2000x-kaart, was de Rev E iets sneller in leessnelheid. De schrijfsnelheden waren vergelijkbaar maar soms iets lager, afhankelijk van de kaartlezer. Resultaten in de camera toonden ook aan dat de herziene kaart iets lager presteerde dan de kaart van de vorige generatie. De oude kaart was echter opmerkelijk traag in camera’s zoals de Panasonic GH6, terwijl de Rev E betere schrijfsnelheid leverde.

De volgende tabel bevat informatie die is gecodeerd in de SD-kaart. De Lexar 2000x is een van de snelste SD-kaarten die beschikbaar zijn. Zijn prestaties in de UHS-I-modus zijn ook zeer goed in vergelijking met andere UHS-I-kaarten. Voor degenen die op zoek zijn naar de beste prestaties, kan de Lexar 2000x dat leveren. Vergelijk prijzen op de Lexar Professional 2000x-kaart. De laagste prijzen worden gemarkeerd in de onderstaande tabel. Prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten