SanDisk Extreme Pro 200MB/s 256GB SDXC SD Kaart Review

De SanDisk Extreme Pro 200MB/s UHS-I SD-kaart is een topkwaliteit geheugenkaart met indrukwekkende specificaties. Met een leessnelheid van 200 MB/s is deze kaart snel en efficiënt. Het gebruik van de bijbehorende Professional PRO-READER SD-kaartlezer wordt aanbevolen om deze snelheid te bereiken.

Een opvallend kenmerk van deze kaart is de QuickFlow-technologie die door SanDisk is ontwikkeld om de kloksnelheid te verhogen en zo een hogere busfrequentie te bereiken. Deze technologie wordt geïmplementeerd in andere geheugenkaarten en kaartlezers van andere merken, dus het is niet exclusief eigendom van SanDisk.

De kaart ondersteunt een DDR200-modus, wat betekent dat de bus-snelheid wordt opgevoerd tot 200 MB/s, mogelijk zelfs tot DDR208 voor SanDisk. Het is belangrijk op te merken dat deze hogere snelheid alleen wordt ondersteund in de nieuwste kaartlezers. In oudere SD-apparaten zal de kaart op langzamere snelheden werken, meestal in de DR104-modus met een maximale snelheid van 104 MB/s. Dit is echter nog steeds een indrukwekkende snelheid voor de meeste toepassingen.

De SanDisk Extreme Pro 200MB/s-kaarten hebben een Video Speed Class V30-rating, wat betekent dat ze continu 30MB/s kunnen opnemen voor het filmen in 4K-kwaliteit. Dit is de hoogste rating die beschikbaar is voor een UHS-I-kaart. De kaart is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, waaronder 64GB, 128GB, 256GB, 512GB en 1TB.

De tests hebben aangetoond dat de SanDisk Extreme Pro 200MB/s 256GB-kaart zelfs sneller is dan geadverteerd. De sequentiële leessnelheid is gemeten op 201,2 MB/s, wat hoger is dan de 200MB/s die op het label wordt vermeld. De schrijfsnelheid is ook beter dan verwacht, met een sequentiële schrijfsnelheid van 143,5 MB/s.

Hoewel niet alle kaartlezers en apparaten de SDR200-modus ondersteunen, hebben de meeste geteste kaartlezers vergelijkbare overdrachtssnelheden als andere UHS-I-kaarten, wat neerkomt op ongeveer 95 MB/s lezen en 90 MB/s schrijven.

Al met al is de SanDisk Extreme Pro 200MB/s 256GB-kaart een uitstekende keuze voor professionals en enthousiaste fotografen en videografen. De hoge snelheid, betrouwbaarheid en ruime opslagcapaciteit maken deze kaart ideaal voor het vastleggen van hoge kwaliteit beelden en video’s. Bovendien biedt SanDisk een levenslange garantie op hun geheugenkaarten, wat een geruststellende gedachte is voor gebruikers.

Reviews van andere SD Kaarten