Review: SanDisk Extreme Pro 95MB/s 32GB SDHC UHS-I SD Kaart

De SanDisk Extreme Pro 95MB/s UHS-I Secure Digital-kaart is een uitstekende keuze voor fotografen die op zoek zijn naar hoge prestaties en betrouwbaarheid. Met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 95MB/s en 90MB/s, is deze kaart in staat om snel foto’s en video’s over te zetten naar een computer.

De kaart is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, waaronder 8GB, 16GB, 32GB en 64GB. Hoewel er nog grotere capaciteiten beschikbaar zijn, zoals 128GB, 256GB en 512GB, zijn deze op dit moment nog niet uitgebracht. Voor veel fotografen zal de 32GB-versie voldoende zijn en biedt het de beste prijs per opslageenheid.

Tijdens tests met verschillende camera’s presteerde de Extreme Pro 95MB/s consistent goed. Zelfs bij oudere camera’s met lagere schrijfsnelheden dan de rating van de kaart wist deze nog steeds betere prestaties te leveren, zij het met een kleinere marge. In recentere camera’s met UHS-I-mogelijkheden, zoals de Nikon D7100 en de Canon 7D Mark II, behaalde de kaart een schrijfsnelheid van boven de 70MB/s.

Een van de hoogste prestaties werd gemeten bij de Canon 7D Mark II, waar de kaart tijdens continu fotograferen een werkelijke schrijfsnelheid van 75MB/s bereikte.

De Extreme Pro 95MB/s UHS-I is compatibel met de meeste camera’s, behalve die paar met ondersteuning voor snellere UHS-II-kaarten. Voor deze camera’s is er een aparte Extreme Pro UHS-II-kaart beschikbaar.

Over het algemeen biedt de SanDisk Extreme Pro 95MB/s UHS-I-kaart uitstekende prestaties en betrouwbaarheid voor fotografen. Het is een goede investering voor zowel professionele als amateurfotografen die snelheid en opslagcapaciteit nodig hebben.

Reviews van andere SD Kaarten