Kingston Canvas Select UHS-I V30 64GB SDXC SD Kaart Review

Ik heb een review geschreven in het Nederlands over de Kingston Canvas Select SD kaart.

De Kingston Canvas Select is een nieuwe serie SD kaarten die onlangs is geïntroduceerd. Deze serie bestaat uit drie verschillende modellen: de instapniveau Canvas Select, de middenklasse Canvas Go! en het topprestatiemodel Canvas React. De Canvas Select biedt UHS-I prestaties met een UHS Speed Class 1 (U1) rating, wat een continu schrijfsnelheid van tenminste 10MB/s garandeert. Kingston claimt een leessnelheid van tenminste 80MB/s en een schrijfsnelheid van 10MB/s. De Canvas Select is verkrijgbaar in capaciteiten van 16, 32, 64 en 128 GB. In deze review wordt de 64GB SDXC kaart met UPC 740617275599 onder de loep genomen. Deze kaart wordt gedekt door Kingston’s levenslange garantie.

De Kingston Canvas Select 64GB SDXC kaart is getest met behulp van verschillende kaartlezers. De hoogste sequentiële leessnelheid was gemeten op 95.2 MB/s, een opmerkelijke verbetering ten opzichte van de 80MB/s die door Kingston wordt geclaimd. Bij het testen van de sequentiële schrijfsnelheid bereikte de kaart een snelheid van maximaal 24.2 MB/s, wat beter is dan de 10MB/s die Kingston heeft vermeld.

De kaart is getest met behulp van CrystalDiskMark 3.0.3 x64. Het besturingssysteem dat werd gebruikt was Windows 10 Pro. De kaart werd getest op een Asus P8Z77-V LK moederbord met een Intel Core i7-3770K processor, geklokt op 4.40GHz. Er was 32GB DDR3 1600 RAM aanwezig.

Voor het testen van de echte prestaties van de kaart in een cameraomgeving, zal de 64GB Kingston Canvas Select SDXC kaart ook in-camera worden getest. De resultaten van deze tests zullen worden weergegeven in de onderstaande tabel. De geteste camera’s zijn de Canon EOS R, Fuji X-T3 en Nikon Coolpix P1000.

Informatie over de kaart, zoals de productiedatum (juli 2018) en de ID’s, worden ook vermeld. Daarnaast is er een prijsoverzicht van de Kingston Canvas Select kaart toegevoegd, waarbij de laagste prijzen in de tabel worden gemarkeerd. De prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Overall, de Kingston Canvas Select 64GB SDXC kaart presteert goed en biedt hogere lees- en schrijfsnelheden dan geadverteerd. Het is een betrouwbare keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een betaalbare en kwalitatieve SD kaart.

Reviews van andere SD Kaarten