ProGrade 250MB/s UHS-II V90 64GB SDXC SD Kaart Review

De ProGrade Digital SD-kaart is een hoogwaardige geheugenkaart die gericht is op veeleisende consumenten en professionals in de fotografie en videografie. Deze kaart heeft een hoge leessnelheid van 250MB/s en een Video Speed Class 90-rating, wat betekent dat het geschikt is voor het continu opnemen van video’s met een hoge kwaliteit tot 90MB/s.

Ik heb de 64GB-versie van de ProGrade 250MB/s V90-kaart getest en ben erg onder de indruk van de prestaties. Met behulp van verschillende USB 3.1 en 3.0-kaartlezers bereikte de kaart een sequentiële leessnelheid van 299.3 MB/s, wat hoger is dan de geadverteerde snelheid van 250MB/s. De sequentiële schrijfsnelheid was ook indrukwekkend, met 254.3 MB/s, boven de maximale schrijfsnelheid van 200MB/s.

Wanneer de kaart werd getest in UHS-I-kaartlezers, bereikte het nog steeds respectabele benchmarks van 95.0 MB/s lezen en 93.3 MB/s schrijven. Dit toont aan dat de kaart ook compatibel is met oudere kaartlezers.

De ProGrade Digital SD-kaart wordt geleverd met een garantie van 3 jaar en is verkrijgbaar via online winkels zoals Amazon en B&H Photo. Het bedrijf heeft een direct-to-consumer businessmodel, wat betekent dat de kaarten alleen online te koop zijn.

Al met al ben ik zeer tevreden met de prestaties van de ProGrade Digital SD-kaart. Het biedt hoge snelheden en betrouwbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor serieuze fotografen en videografen.

Reviews van andere SD Kaarten