Samsung PRO Plus 128GB microSDXC SD Kaart Review

De Samsung PRO+ microSDXC 128GB is een uitstekende SD-kaart voor de veeleisende fotografie- en videotoepassingen. Met leessnelheden tot 95MB/s en schrijfsnelheden tot 90MB/s biedt de PRO Plus high-performance UHS-I prestaties.

De kaart heeft een UHS Speed Class 3 (U3) snelheid, wat betekent dat hij continu kan opnemen in 4K-kwaliteit. Met een capaciteit van 128GB is dit de grootste kaart in zijn soort ten tijde van deze review. Er zijn ook kleinere maten beschikbaar, namelijk 32GB en 64GB.

Wat betreft de prestaties, werd de kaart getest met behulp van verschillende USB 3.0 kaartlezers. De hoogste opeenvolgende leessnelheid gemeten was 94,9MB/s, terwijl de schrijfsnelheid tot 84,5MB/s kwam. Hoewel de schrijfsnelheid iets lager was dan de geadverteerde 90MB/s van Samsung, bood de kaart nog steeds indrukwekkende prestaties.

Daarnaast heeft de Samsung PRO+ microSDXC 128GB een U3 classificatie, wat betekent dat hij minstens 30MB/s continu schrijfprestaties kan behouden voor HD, 4K en 3D video-opnames. Bovendien wordt de kaart geleverd met een beperkte garantie van 10 jaar.

Een ander voordeel is dat de kaart in Korea wordt gemaakt, wat kan bijdragen aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van het product.

Het enige nadeel dat genoemd kan worden, is dat de schrijfsnelheid iets lager is dan geadverteerd en lager dan de 64GB variant van dezelfde serie. Echter, gezien de algehele prestaties en betrouwbaarheid van de kaart, zou dit geen groot probleem moeten zijn.

Al met al is de Samsung PRO+ microSDXC 128GB een uitstekende keuze voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar hoge prestaties en betrouwbaarheid. Met zijn snelle lees- en schrijfsnelheden en grote opslagcapaciteit is het een ideale kaart voor het opnemen van 4K-video’s en het opslaan van grote hoeveelheden gegevens.

Reviews van andere SD Kaarten