Kingston Class 10 UHS-I 64GB SDXC SD Kaart Review 90MB/s 45MB/s

De Kingston Class 10 UHS-I 64GB SDXC-kaart is de werkpaard van de Kingston Secure Digital-kaartlijn. De kaart biedt een combinatie van prestaties en waarde die aantrekkelijk zal zijn voor een breed scala aan gebruikers, zowel enthousiastelingen als professionals. Deze kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 16, 32, 64, 128, 256 en 512 GB. In deze review bespreken we de 64GB-versie.

De Class 10 UHS-I-kaart werd eerder “Ultimate” genoemd. Oudere Ultimate-kaarten hadden een snelheid van 60 MB/s lezen en 35 MB/s schrijven. Deze werden later vervangen door een versie met een snelheid van 90 MB/s lezen en 45 MB/s schrijven. De meest recente kaarten lijken “Ultimate” niet langer in de naam te hebben. Alle versies van de kaart delen hetzelfde modelnummer, SDA10.

In benchmarktests met USB 3.0-kaartlezers presteert deze Kingston Class 10 UHS-I-kaart indrukwekkend. De maximale sequentiële leessnelheid is gemeten op 98,5 MB/s, terwijl de schrijfsnelheid 81,2 MB/s bereikte. Beide getallen liggen ruim boven de specificatie (90 MB/s lezen, 45 MB/s schrijven), waarbij de schrijfsnelheid meer dan 58% hoger is dan gespecificeerd. Het ontdekken van een schrijfsnelheid die zo ver boven de specificatie ligt, voelt als het vinden van een extra $20 in je zak.

De prestaties overtreffen de 32GB Ultimate, die veel dichter bij de specificatie lag. Deze Kingston Class 10 UHS-I 64GB-kaart is een geweldige waarde (kosten per GB) en heeft prestaties die in de buurt komen van veel duurdere kaarten. Deze kaart zou snel genoeg moeten zijn voor de meeste doeleinden en vertegenwoordigt een aanzienlijke besparing ten opzichte van iets snellere kaarten die twee keer zoveel kunnen kosten. Hij wordt geleverd met een levenslange garantie van Kingston.

[Credits to the original author]

Reviews van andere SD Kaarten