Transcend 500S UHS-I V30 128GB SDXC SD Kaart Review

De Transcend 500S SD-kaart is een uitstekende keuze voor zowel videografen als fotografen. Met leessnelheden tot 95MB/s en schrijfsnelheden tot 60MB/s biedt deze kaart meer dan genoeg snelheid om videobestanden van hoge kwaliteit op te nemen. Bovendien heeft de kaart de V30-snelheidsclassificatie, wat betekent dat hij een minimale continue schrijfsnelheid van 30MB/s kan behouden. Dit is essentieel voor het opnemen van vloeiende videostreams.

Wat deze kaart onderscheidt van het vorige model met vergelijkbare snelheden, is de toevoeging van de V30-snelheidsclassificatie. Dit maakt de Transcend 500S geschikt voor het opnemen van professionele kwaliteit video’s.

Een ander voordeel van deze kaart is dat hij in verschillende capaciteiten verkrijgbaar is, variërend van 8GB tot 256GB. Dit maakt het gemakkelijk om een kaart te kiezen die past bij je opslagbehoeften. In deze review wordt de 128GB-versie van de kaart besproken.

Wat betreft duurzaamheid en betrouwbaarheid, maakt de Transcend 500S gebruik van multi-level cell (MLC) flash-geheugentechnologie. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur van de kaart, maar ook voor betere prestaties in vergelijking met goedkopere flash-geheugenkaarten.

Een ander hoogtepunt van deze kaart is de waterbestendigheid. Met een IPX7-rating kan de kaart gedurende 30 minuten tot 1 meter onder water worden ondergedompeld. Dit maakt het een ideale keuze voor avontuurlijke fotografen die in verschillende omgevingen werken.

Wat betreft snelheid en prestaties, zijn de resultaten indrukwekkend. In verschillende benchmarks haalt de kaart een maximale sequentiële leessnelheid van 97,7MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid van 68,9MB/s. Dit is hoger dan de opgegeven schrijfsnelheid van 60MB/s.

De kaart is getest in verschillende digitale camera’s, zoals de Canon EOS R, Fuji X-T3 en Nikon Coolpix P1000. De resultaten zijn consistent en tonen aan dat de kaart goed presteert tijdens continu fotograferen.

Al met al is de Transcend 500S een betrouwbare en snelle SD-kaart die geschikt is voor zowel professionele als amateurfotografen en videografen. Met verschillende capaciteiten om uit te kiezen en een robuust ontwerp, biedt deze kaart uitstekende prestaties en waar voor je geld. Bovendien wordt de kaart geleverd met een 5-jarige garantie, wat getuigt van het vertrouwen van Transcend in hun product.

Reviews van andere SD Kaarten