Lexar Professional 1000x UHS-II 128GB SDXC SD Kaart Review

De Lexar Professional 1000x UHS-II SD-kaart is een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle overdrachtssnelheid bij het overzetten van beelden naar een computer. Met een leessnelheid van 150 MB/s biedt deze kaart een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de snelste UHS-I kaarten. De schrijfsnelheid van de kaart ligt echter nog binnen het bereik van UHS-I kaarten.

De kaart is compatibel met UHS-II apparaten, maar kan ook worden gebruikt in oudere apparaten die alleen UHS-I ondersteunen. In deze oudere apparaten werkt de kaart echter alleen met de maximale snelheid van UHS-I (104 MB/s).

De Lexar Professional 1000x UHS-II kaart is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, variërend van 16 GB tot 256 GB. Uit benchmarkresultaten blijkt dat de kaart iets sneller is dan de opgegeven specificaties, met een leessnelheid van maximaal 152 MB/s en een schrijfsnelheid van maximaal 86 MB/s in UHS-II kaartlezers. In UHS-I kaartlezers bereikte de kaart een leessnelheid van maximaal 93 MB/s en een schrijfsnelheid van maximaal 77 MB/s.

De kaart is getest in verschillende camera’s, waaronder Canon, Nikon, Fuji en Sony modellen, en biedt goede prestaties bij continu fotograferen. Met een gemiddelde schrijfsnelheid van 62,4 MB/s in de Canon EOS Rebel T6i en T6s werkte de kaart iets langzamer dan de 32 GB versie van dezelfde kaart.

De Lexar Professional 1000x UHS-II SD-kaarten worden geleverd met een beperkte levenslange garantie. Hoewel de kaarten gepositioneerd zijn tegen een concurrerende prijs, moeten gebruikers er rekening mee houden dat de 1000x kaarten niet per se sneller zijn dan UHS-I kaarten wanneer ze gebruikt worden in UHS-I apparaten.

Over het algemeen is de Lexar Professional 1000x UHS-II SD-kaart een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar snelle downloadsnelheden met een UHS-II kaartlezer en een goede, zij het niet de snelste, schrijfsnelheid.

Reviews van andere SD Kaarten