Gobe Magic 104MB/s 64GB SDXC SD Kaart Review

De Gobe Magic 104MB/s 64GB SDXC-kaart is een hoogwaardige SD-kaart die wordt geleverd in een eenvoudige verpakking, bestaande uit een kaart in een juwelendoosje met een streepjescode. Het bedrijf Gobe, opgericht in 2012 door twee Australische avontuurfotografen, houdt zich bezig met milieubescherming en ondersteunt wereldwijde conservation inspanningen.

Deze specifieke SD-kaart van Gobe is getest op lees- en schrijfsnelheden met behulp van verschillende USB 3.0-kaartlezers. Hoewel de claim van 104MB/s leessnelheid enigszins overdreven is, was de kaart toch in staat om een maximale sequentiële leessnelheid van 96,7 MB/s te behalen en een maximale sequentiële schrijfsnelheid van 89,2 MB/s. Het voldeed daarmee bijna aan de claim van 90MB/s schrijfsnelheid.

De kaart is getest in verschillende camera’s, waaronder Canon, Fuji, Nikon, Olympus, Pentax en Sony-modellen. De kaart presteerde goed in al deze camera’s, wat aangeeft dat het compatibel is met verschillende merken en modellen.

Interessant genoeg wordt de Gobe Magic SD-kaart geproduceerd door Sony, zoals blijkt uit de interne kaartinformatie. De kaart heeft dezelfde productnaam en heeft een vergelijkbaar benchmarkresultaat als de Sony 95MB/s U3 SD-kaart. Zelfs het uiterlijk van de kaart, inclusief de geelgekleurde schrijfbeveiligingsschuif, lijkt op die van Sony.

Wat deze Gobe-kaarten vooral aantrekkelijk maakt, is dat ze verkrijgbaar zijn tegen een aanzienlijk lagere prijs dan vergelijkbare Sony-kaarten. Dit maakt de Gobe Magic 104MB/s 64GB SDXC-kaart een uitstekende keuze voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een betrouwbare SD-kaart met goede prestaties, maar tegen een betaalbare prijs.

Al met al biedt de Gobe Magic 104MB/s 64GB SDXC-kaart solide prestaties, goede compatibiliteit met verschillende camera’s en een aantrekkelijke prijs. Het is een betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige SD-kaart voor hun fotografie- en videoprojecten.

Reviews van andere SD Kaarten