Integral UltimaPro X2 UHS-II 64GB SDXC V90 SD Kaart Review

De Integral UltimaPro X2 UHS-II V90 is een SD-kaart die wordt geproduceerd door het Britse bedrijf Integral Memory. Integral Memory heeft een lange geschiedenis in het verkopen van RAM-geheugen en flashgeheugen. Deze specifieke SD-kaart is hun best presterende kaart en heeft maximale leessnelheden van 280 MB/s en schrijfsnelheden van 240 MB/s.

Deze review richt zich op de UltimaPro X2 UHS-II V90 SDXC-kaart. Volgens het bedrijf maakt de kaart gebruik van Pseudo SLC (pSLC) en is in staat om 20.000 lees/schrijfcycli te doorstaan. De kaart draagt ook het Video Speed Class 90 (V90) label, wat betekent dat het voldoet aan de standaard die is vastgesteld door de SD Association om een ​​continue schrijfsnelheid van minimaal 90 MB/s te bieden voor het opnemen van 8K- en 4K-video’s. De Integral UltimaPro X2 280/240 MB/s-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 32 GB, 64 GB en 128 GB. Voor deze review werd de 64GB-versie (INSDX64G-280/240U2) getest. De kaart heeft een garantie van 5 jaar.

Om de Integral UltimaPro X2-kaart te testen, werden verschillende SD-kaartlezers gebruikt. Bij benchmark-testing behaalde de kaart een sequentiële leessnelheid van 299 MB/s, wat hoger is dan de opgegeven leessnelheid van 280 MB/s. De schrijfsnelheid bereikte 263,9 MB/s sequentieel, wat ook hoger is dan de aangegeven schrijfsnelheid van 240 MB/s. Over het algemeen presteerde de kaart zoals beloofd en werkte goed in verschillende kaartlezers. De enige uitzondering was de Verbatim USB-C lezer, die niet werkte met de kaart. De Verbatim-lezer had ook problemen met verschillende andere UHS-II-kaarten. In UHS-I-apparaten schakelt de UltimaPro X2 terug naar de UHS-I-modus. In dergelijke situaties haalde de leessnelheid maximaal 96,7 MB/s, terwijl de schrijfsnelheid 92,5 MB/s bereikte.

De Integral UltimaPro X2 UHS-II V90 64GB-kaart zal worden opgenomen in aankomende cameratests. De resultaten van de schrijfsnelheid verkregen in camera’s zullen aan de onderstaande tabel worden toegevoegd. Camera’s die zijn getest met deze kaart zijn onder andere de Canon EOS R, Fuji X-T3 en Nikon Coolpix P1000.

Om de prijzen van de Integral UltimaPro X2-kaart te vergelijken, kunt u de tabel hieronder raadplegen. De laagste prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Tabel:
– Overzicht van de SD-kaart met informatie over de productiedatum en de controller.
– Vergelijking van prijzen voor de Integral UltimaPro X2-kaart. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de tabel.

Al met al is de Integral UltimaPro X2 UHS-II V90 een betrouwbare en snelle SD-kaart die aan zijn beloofde prestaties voldoet. Het is een goede keuze voor fotografen en videografen die werken met 4K- en 8K-video’s en behoefte hebben aan betrouwbare en snelle opslag.

Reviews van andere SD Kaarten