Sony Tough SF-G Series 300MB/s UHS-II V90 64GB SDXC SD Kaart Review

De nieuwe Tough SF-G serie Secure Digital (SD) geheugenkaarten werd aangekondigd door Sony op 28 augustus 2018. Sony Tough SD-kaarten combineren leessnelheden van 300 MB/s en schrijfsnelheden van 299 MB/s van de SF-G serie met een nieuwe extreem duurzame constructie.
Tough kaarten zijn de eerste SD-kaarten met een monolithische structuur zonder externe behuizing die kapot kan gaan of lege ruimtes binnenin de kaart. Het resultaat is een kaart die 18 keer sterker is dan de SD-specificatie. Tough SD-kaarten kunnen een val van 16 voet (vijf meter) overleven. Om de duurzaamheid verder te versterken, hebben de kaarten geen externe schrijfbeveiliging, verbindingsribben of andere bewegende onderdelen die kunnen falen. De kaarten zijn waterdicht met een IPX8-classificatie (dieper dan 1 meter) en Sony geeft aan dat de kaart gegevens behoudt nadat deze gedurende 72 uur op een diepte van 5 meter is ondergedompeld. De kaart is ook stofdicht volgens IP6X, wat betekent dat de kaart volledig stofdicht is. Als de kaart vies is, kan deze met water worden gewassen en schoongeveegd zonder beschadiging. Sony Tough SD-kaarten hebben een V90 classificatie voor stabiele opname van video’s met hoge resolutie, waaronder 4K en 8K. De Tough SF-G kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 32, 64 en 128 GB. Deze review bespreekt de 64 GB SDXC-kaart, model SF-G64T/T1 met UPC 027242908321.
De geteste kaart is aan de achterkant gemarkeerd als “Made in Taiwan”. Tough Series SD-kaarten vallen onder een garantie van vijf jaar. De Tough kaarten zijn achterwaarts compatibel en werken in standaard SD- en UHS-I-modi, hoewel de snelheid beperkt zal zijn wanneer ze in dergelijke apparaten worden gebruikt. In UHS-I-modus ondersteunt de kaart de SDR104-modus die lees- en schrijfsnelheden tot onder de 104 MB/s beperkt. De Sony Tough SF-G UHS-II 64GB kaart werd getest in USB 3.0 en 3.1 kaartlezers. In benchmarktests bereikte de Tough kaart een sequentiële leessnelheid van maximaal 298,3 MB/s. De maximale sequentiële schrijfsnelheid was 267,5 MB/s. Hoewel dit slightly lager is dan de 299 MB/s snelheid die door Sony wordt beweerd, is het vergelijkbaar met andere SF-G Serie SD-kaarten. In UHS-I-modus behaalde de Tough SF-G 64GB SDXC-kaart een sequentiële leessnelheid van maximaal 96,6 MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid van 93,4 MB/s.
Kaart: Sony Tough UHS-II 64GB
Benchmark: CrystalDiskMark 3.0.3 x64
Programma-instellingen: 1000 MB, 5 passes, willekeurige testgegevens
Besturingssysteem: Windows 10 Pro
Moederbord: Asus P8Z77-V LK
Processor: Intel Core i7-3770K @ 4.40 GHz
RAM: 32 GB DDR3 1600 Deze Tough G Serie 64GB UHS-II kaart zal worden getest in camera’s voor de schrijfsnelheid. De resultaten worden toegevoegd aan de onderstaande tabel zodra ze beschikbaar zijn. Camera’s die zijn getest met deze kaart: Fuji X-T3, Nikon Coolpix P1000 De volgende tabel bevat informatie die is gecodeerd in de SD-kaart. Het interne kaartregister toont aan dat deze Tough 64GB SDXC-kaart is geproduceerd in september 2018. Het heeft de OEM-ID PH, wat aangeeft dat Phison de kaartcontroller heeft geproduceerd. Vergelijk prijzen van de Sony Tough kaart. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de onderstaande tabel. Prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten