Patriot EP Pro 64GB UHS-I SD Kaart Review

De Patriot EP Pro 64GB SDXC-kaart is een high-performance UHS-I-geheugenkaart. Volgens Patriot biedt de EP Pro leessnelheden tot 90 MB/s en schrijfsnelheden tot 50 MB/s. De kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 32, 64 en 128 GB en wordt ondersteund door een beperkte garantie van 5 jaar.

In benchmarktests met kaartlezers bereikte de EP Pro 64GB SDXC-kaart een maximale sequentiële leessnelheid van 96,4 MB/s. De sequentiële schrijfsnelheid was 42,1 MB/s, wat iets lager is dan de 47 MB/s prestatie die gemeten werd bij de 32GB-versie van dezelfde kaart.

Bij tests met camera’s bleef de EP Pro 64GB achter bij high-performance kaarten van de concurrentie. Het zou snel genoeg zijn voor veel toepassingen, maar mogelijk niet voldoende voor langdurig continu fotograferen buiten de buffercapaciteit van de camera.

Deze kaart is getest met verschillende camera’s, waaronder Canon, Nikon, Fuji, Olympus, Panasonic, Pentax en Sony.

Als vlaggenschipkaart van Patriot schiet de EP Pro tekort in schrijfsnelheid, maar biedt het een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijk prijzen voor de Patriot EP Pro-kaart. De laagste prijzen worden hieronder in de tabel aangegeven. Prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten