SanDisk Extreme Plus 90MB/s SDXC UHS-I U3 64GB SD Kaart Review

De SanDisk Extreme Plus 90MB/s SD-kaart is de nieuwste versie van de Extreme Plus-reeks. Deze kaart heeft een hogere schrijfsnelheid van 60MB/s in vergelijking met de 40MB/s schrijfsnelheid van de oudere Extreme 90MB/s kaarten met een capaciteit van 16, 32 en 64GB. De geteste kaart in deze review is de 64GB SDXC-kaart (SDSDXSF-064G-ANCIN).

De Extreme Plus 90MB/s kaart heeft een Class 10 UHS-I, UHS Speed Class 3 (U3) rating. Dit betekent dat de kaart een continu schrijfsnelheid van 30MB/s ondersteunt voor het opnemen van HD- en 4K-video, terwijl de oudere SD Class 10-specificatie aangeeft dat een kaart minimaal 10MB/s continu moet kunnen schrijven.

In benchmarktests in USB 3.0-kaartlezers behaalde de Extreme Plus 90MB/s 64GB SDXC-kaart een sequentiële leessnelheid van 94,5MB/s, wat hoger is dan de opgegeven leessnelheid van 90MB/s. De sequentiële schrijfsnelheid piekte op 72,3MB/s, ruim boven de opgegeven schrijfsnelheid van 60MB/s door SanDisk. Dit is een verbetering ten opzichte van de vorige Extreme Plus 80MB/s 64GB-kaart, die slechts een sequentiële schrijfsnelheid van 61,2MB/s haalde.

De kaart is getest op compatibiliteit met verschillende camera’s, waaronder de Canon EOS R5, Nikon D5600 en Olympus OM-D E-M1 Mark III. De resultaten van deze tests zullen hieronder worden vermeld.

Al met al is de SanDisk Extreme Plus 90MB/s 64GB SDXC-kaart een goede keuze voor diegenen die op zoek zijn naar hoge lees- en schrijfsnelheden voor HD- en 4K-video-opnames. Het presteert zelfs beter dan de opgegeven snelheden in benchmarks en is een verbetering ten opzichte van eerdere modellen in de Extreme Plus-reeks.

Vergelijk prijzen van de SanDisk Extreme Plus 90MB/s-kaart om de beste deal te vinden. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de onderstaande tabel, die dagelijks wordt bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten