PNY Elite-X UHS-I U3 32GB microSDHC SD Kaart Review

De PNY Elite-X microSDHC 32GB UHS-I geheugenkaart biedt U3-prestaties voor het opnemen van full HD- en 4K-video’s. Volgens PNY biedt de Elite-X een schrijfsnelheid van 90MB/s. De UHS Speed Class 3 (U3) aanduiding betekent dat de kaart een continue schrijfsnelheid heeft van minimaal 30MB/s. De Elite-X is verkrijgbaar in capaciteiten van 32, 64 en 128GB. PNY-geheugenkaarten hebben een levenslange garantie in de VS (5 jaar garantie in Europa). De 32GB microSDHC-versie (P-SDU32U390EX-GE) wordt hier beoordeeld.

PNY adverteert de Elite-X-kaarten met een overdrachtssnelheid van 90MB/s. Dit is alleen de leessnelheid en er wordt geen specifieke claim gemaakt over de schrijfsnelheid behalve de U3-classificatie. In benchmarktests behaalde de 32GB microSDHC-kaart een sequentiële leessnelheid van maximaal 96,7 MB/s. De sequentiële schrijfsnelheid bereikte 77,4 MB/s.

Ik heb de PNY Elite-X 32GB microSDHC-kaart nog niet getest met mijn camera’s, maar ik zal de resultaten toevoegen zodra ze beschikbaar zijn. De volgende camera’s worden getest met deze kaart: Canon EOS R, Canon EOS R5, Canon EOS 90D, Canon EOS M6 Mark II, Canon EOS Rebel T8i, Fuji X-T3, Nikon Z50, Nikon D5600, Nikon Coolpix P1000, Olympus OM-D E-M1 Mark III, Panasonic GH6, Sony A1.

De volgende tabel bevat informatie gecodeerd op de SD-kaart. Het interne kaartidentificatieregister van de PNY Elite-X-kaart bevat de OEM-ID (OID) “BE” (of 0x4245 in HEX), wat aangeeft dat Lexar de kaart heeft geproduceerd.

Vergelijk prijzen van de PNY Elite-X-kaart. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de onderstaande tabel. Prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten