Transcend 95/60 MB/s U3 128GB SDXC SD Kaart Review

De Transcend 95/60 U3 SD-kaart is een betaalbare optie voor degenen die op zoek zijn naar een kaart met hoge prestaties. Met een leessnelheid van 95 MB/s en een schrijfsnelheid van 60 MB/s voldoet deze kaart aan de U3-classificatie, wat betekent dat het continu opnemen van 4K en Full HD-video’s zonder onderbrekingen mogelijk is met een minimale snelheid van 30 MB/s.

Een van de voordelen van de Transcend 95/60-kaart is het gebruik van MLC-flashgeheugen. Dit type geheugen is duurzamer en heeft een langere levensduur dan het goedkopere TLC-flashgeheugen dat wordt gebruikt in andere SD-kaarten. Bovendien wordt de Transcend 95/60-kaart geleverd met een beperkte levenslange garantie, wat de gemoedsrust van de gebruiker vergroot.

Tijdens tests met behulp van de CrystalDiskMark-software behaalde de Transcend 95/60-kaart indrukwekkende resultaten. De sequentiële leessnelheid was net iets hoger dan de opgegeven 95 MB/s, met een meting van 96,8 MB/s. De sequentiële schrijfsnelheid was ook iets beter dan verwacht, met een meting van 68,6 MB/s. Deze snelheden maken de kaart zeer geschikt voor het overdragen van grote bestanden en het opnemen van video’s in hoge kwaliteit.

Daarnaast zijn er ook tests uitgevoerd met verschillende camera’s, waaronder Canon, Nikon, Fuji, Olympus, Panasonic en Sony. In de Nikon Z6 II bereikte de Transcend 95/60-kaart een gemiddelde schrijfsnelheid van 58,9 MB/s tijdens continu fotograferen. Over het algemeen waren de prestaties van de kaart consistent en betrouwbaar in alle geteste camera’s.

Wat betreft de prijs, is de Transcend 95/60 U3-kaart beschikbaar in 64, 128 en 256 GB capaciteiten. In deze review is de 128GB versie getest. Het is vermeldenswaard dat de prijzen van de kaart regelmatig worden bijgewerkt en de laagste prijzen zijn gemarkeerd in de bijgevoegde tabel.

Kortom, de Transcend 95/60 U3 SD-kaart biedt uitstekende prestaties en betrouwbaarheid voor een betaalbare prijs. Met zijn hoge lees- en schrijfsnelheden, duurzaamheid en levenslange garantie, is deze kaart zeker een goede keuze voor zowel professionele fotografen als casual gebruikers.

Reviews van andere SD Kaarten