SanDisk Extreme Plus 80MB/s 32GB microSDHC UHS-I U3 SD Kaart Review

De SanDisk Extreme Plus 80MB/s microSDHC 32GB kaart biedt een hoge prestatie in een zeer kleine verpakking. De Extreme Plus is gepositioneerd tussen de Extreme en Extreme Pro. Het ondersteunt UHS-I en heeft de UHS Speed Class 3 (U3) aanduiding, wat betekent dat het ten minste 30MB/s continu schrijven ondersteunt voor gebruik in 4K video-opname toepassingen. Sandisk beoordeelt de Extreme Plus microSD-kaarten op 80MB/s lezen en 50MB/s schrijven (behalve de 16GB-versie die beoordeeld is op 30MB/s schrijven). De Extreme Plus microSD-kaart is beschikbaar in 16, 32 en 64 GB capaciteiten. De 32GB microSDHC-versie wordt hier beoordeeld.

De Extreme Plus 80MB/s 32GB microSDHC-kaart is getest in verschillende USB 3.0-kaartlezers. Daarbij werd de kaart getest in een microSD-sleuf, indien aanwezig, en in een standaard SD-sleuf met behulp van de meegeleverde SanDisk microSD naar SD-adapter. Snelheidstests met en zonder de adapter in lezers met beide sleuven bieden vrijwel identieke resultaten (microSD naar SD-adapters zijn eenvoudige doorvoerapparaten).

De microSDHC-versie van de Extreme Plus presteerde beter dan de standaard SD-kaartversie die eerder is beoordeeld. De microSD-versie ondersteunde ongeveer 5MB/s snellere schrijfsnelheid, met een gemiddelde van 65,4MB/s sequentiële schrijfprestaties in verschillende USB 3.0-kaartlezers. Sequentiële leesprestaties tussen de microSD en full-size kaart waren vergelijkbaar, waarbij de microSDHC-kaart in twee van de snellere USB 3.0-kaartlezers meer dan 98MB/s bereikte, ruim boven de geadverteerde leessnelheid van 80MB/s.

In camera tests behaalde de 32GB Extreme Plus microSDHC indrukwekkende resultaten. In sommige camera’s behoort het tot de best presterende kaarten. Bijvoorbeeld, in de Canon 6D SD-kaart vergelijking stond het alleen achter de Extreme Pro 95MB/s UHS-I, waarmee het vele kaarten met snellere schrijfsnelheden versloeg. Resultaten van aanvullende camera’s tonen aan dat in UHS-I camera’s die UHS-I modus SDR104 (104MB/s bus snelheid) ondersteunen, deze kaart beperkt wordt door zijn schrijfsnelheid. Terwijl in andere camera’s zoals de Canon 6D, waar alleen UHS-I 50MB/s bus snelheid wordt ondersteund, de kaart niet beperkt wordt door zijn schrijfsnelheid. Zijn uitstekende prestaties zijn waarschijnlijk te danken aan een zeer efficiënte controller (zijn sequentiële leestesten zijn vergelijkbaar met de Extreme Pro 95MB/s kaart).

De microSD-versie van de Extreme Plus 80MB/s biedt de snelheid en capaciteit van een full-size SD-kaart in een zeer kleine verpakking. Voor apparaten die een microSD-kaartformaat vereisen, is het een voor de hand liggende keuze, en in camera’s of andere apparaten met standaard SD-sleuven kan het worden gebruikt met de meegeleverde adapter. Er is geen snelheidsstraf als u deze kaart in een adapter gebruikt (de prestaties zijn hetzelfde met en zonder de adapter), maar de microSD-versie kost meestal meer. Met meer apparaten zoals smartphones en actiecamera’s (GoPro) die microSD-kaarten gebruiken, kan het zinvol zijn om de microSD-versie te kopen, zelfs als uw primaire camera standaard SD-kaarten gebruikt. De onderstaande tabel bevat informatie gecodeerd in de SD-kaart. Vergelijk prijzen van de SanDisk Extreme Plus 80MB/s microSD-kaart. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de onderstaande tabel. Prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten