Kingston Class 10 UHS-I 256GB SDXC SD Kaart Review

De Kingston Class 10 UHS-I 256GB SDXC-kaart biedt leessnelheden van 90MB/s en schrijfsnelheden van 45MB/s. Het modelnummer van de kaart is SDA10/256GB. De Class 10-kaart is UHS-I compatibel en werkt in een reeks high-performance digitale camera’s en apparaten. De kaart is ook verkrijgbaar in 16, 32, 64, 128 en 512 GB. Het label van de kaart heeft een anti-namaak Kingston-logo dat van uiterlijk verandert afhankelijk van de kijkhoek. De kaart heeft ook een gele schrijfbeveiligingsschuif. De onderkant van de kaart is geëtst met batchnummers en vermeldt dat de kaart is gemaakt in Taiwan. Kingston ondersteunt de kaart met een levenslange garantie.

Bij benchmarktesten bereikte de Kingston Class 10 UHS-I-kaart een sequentiële leessnelheid van maximaal 90,8 MB/s. De sequentiële schrijfsnelheid bedroeg 47,8 MB/s in de snelste test. Beide cijfers zijn vrijwel gelijk aan de gespecificeerde snelheden van 90 MB/s lezen en 45 MB/s schrijven.

In cameratests presteerde de Kingston 256GB-kaart vergelijkbaar met de benchmarkresultaten. Extra resultaten van camera’s worden toegevoegd naarmate er meer camera’s worden getest. Camera’s getest met deze kaart zijn onder andere: Canon EOS R, Canon EOS 90D, Canon EOS M6 Mark II, Canon EOS Rebel T8i, Fuji X-T3, Nikon Z50, Nikon Coolpix P1000, Sony A1.

De Kingston Class 10 UHS-I 256GB SDXC-kaart biedt veel capaciteit en redelijke lees- en schrijfsnelheden. De prestaties voldeden aan de geadverteerde claims, maar overtreffen deze niet in grote mate. De onderstaande tabel bevat informatie die is gecodeerd in de SD-kaart. Vergelijk prijzen van de Kingston Ultimate SD-kaart. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de onderstaande tabel. Prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten