SanDisk Extreme Plus 90MB/s U3 V30 32GB SDHC SD Kaart Review

De SanDisk Extreme Plus 90MB/s U3 V30 32GB SDHC-kaart is een uitstekende keuze voor videografen en fotografen die behoefte hebben aan snelle en betrouwbare opslag. Met de nieuwe V30 video speed rating is deze kaart geschikt voor continu opnemen van video’s in 4K-kwaliteit. Dit is mogelijk door de gegarandeerde snelheid van minimaal 30MB/s.

Wat deze kaart onderscheidt van de normale Extreme 90MB/s is de hogere schrijfsnelheid van 60MB/s, wat volgens SanDisk sneller is dan de 40MB/s van de reguliere Extreme. Dit maakt de Extreme Plus ideaal voor situaties waarin snelle gegevensoverdracht cruciaal is.

In benchmarktests scoorde de SanDisk Extreme Plus 90MB/s U3 V30 32GB SDHC-kaart zeer goed. In USB 3.0-kaartlezers haalde deze kaart een leessnelheid van 99,6 MB/s en een schrijfsnelheid van 67,4 MB/s. Hoewel dit iets minder is dan de geadverteerde snelheden, presteert de Extreme Plus nog steeds beter dan zijn voorganger.

De kaart wordt geleverd met Class 10 UHS-I en UHS Speed Class 3 (U3) specificaties, waardoor deze geschikt is voor het opnemen van HD en 4K-video’s. Het ondersteunt een continue schrijfsnelheid van 30MB/s, wat aanzienlijk sneller is dan de SD Class 10-specificatie van minimaal 10MB/s.

De SanDisk Extreme Plus 90MB/s U3 V30 32GB SDHC-kaart is getest op compatibiliteit met verschillende camera’s, waaronder de Canon EOS R, Canon EOS 90D, Canon EOS M6 Mark II, Canon EOS Rebel T8i, Fuji X-T3, Nikon Z50, Nikon Coolpix P1000, Panasonic GH6 en Sony A1. Dit toont aan dat de kaart breed ondersteund wordt in de industrie.

Al met al is de SanDisk Extreme Plus 90MB/s U3 V30 32GB SDHC-kaart een betrouwbare en snelle opslagoplossing voor videografen en fotografen die hoge kwaliteit beelden willen vastleggen. Met zijn indrukwekkende prestaties en compatibiliteit met een breed scala aan camera’s, is deze kaart zeker het overwegen waard.

Reviews van andere SD Kaarten