Samsung PRO+ 64GB SDXC SD Kaart Review

De Samsung PRO Plus 64GB SDXC-kaart is een verbetering ten opzichte van de PRO-serie van Samsung. Deze SD-kaart heeft een verbeterde lees- en schrijfsnelheid en is ideaal voor veeleisende fotografie en het opnemen van 4K Ultra High Definition video’s.

Samsung adverteert de PRO+ -kaarten met een leessnelheid van 95MB/s en een schrijfsnelheid van 90MB/s. De kaarten ondersteunen UHS-I en hebben de UHS Speed Class 3 (U3) beoordeling, wat staat voor ten minste 30MB/s continue videoregistratie. De PRO Plus-kaarten zijn verkrijgbaar in 32GB SDHC en microSDHC-versies, evenals 64GB SDXC en microSDXC.

Deze review richt zich op de 64GB SDXC-kaart. De PRO Plus SD-kaarten zijn ontworpen om te werken bij extreme temperaturen, variërend van -25°C tot 85°C. Ze kunnen schokken en röntgenstralen weerstaan en behouden gegevens wanneer ze worden blootgesteld aan magnetische velden tot 15.000 gauss, wat het bereik is van MRI-scanners. Bovendien zijn de kaarten waterdicht en kunnen ze 72 uur ondergedompeld worden in zeewater.

De behuizing van de PRO Plus-kaarten heeft een uniek ontwerp en is wit met zwarte opdruk aan de bovenkant en een rode accentstreep. De behuizing heeft afgeronde randen en aan de achterkant is er een inkeping om de kaart gemakkelijk uit apparaten te verwijderen. De kaart is gemaakt in Korea en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

De Samsung PRO Plus 64GB SDXC-kaart is getest in verschillende USB 3.0-kaartlezers. De maximale opeenvolgende leessnelheid bedroeg 97,9 MB/s, terwijl de schrijfsnelheid 88,9 MB/s was. Dit komt overeen met de snelheden die op het etiket worden vermeld. Dit is een verbetering ten opzichte van de vorige PRO-serie SDXC-kaart van Samsung, die werd getest op een opeenvolgende leessnelheid van 95,9 MB/s en een opeenvolgende schrijfsnelheid van 83,9 MB/s.

De kaart is ook in-camera getest met de Sony A7R II en presteerde op het niveau van de betere kaarten. Het overtrof de vorige PRO-seriekaart, maar de schrijfsnelheid werd beperkt door de camera. De kaart werd niet herkend als U3 in de A7R II.

Over het algemeen is de Samsung PRO Plus 64GB SDXC-kaart een uitstekende keuze voor fotografen en videografen die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle SD-kaart. Deze kaart is concurrerend geprijsd en behoort tot de beste UHS-I-kaarten op de markt.

Reviews van andere SD Kaarten