Transcend Ultimate UHS-II U3 32GB SDHC SD Kaart Review

De Transcend Ultimate UHS-II 32GB SDHC-kaart biedt een leessnelheid van 285 MB/s en een schrijfsnelheid van 180 MB/s. Het heeft een UHS-snelheidsklasse 3 (U3), waardoor het geschikt is voor het opnemen van 4K-video’s. Transcend Ultimate UHS-II-kaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 32 en 64 GB. Deze review gaat over de 32 GB SDHC-versie (TS32GSD2U3), terwijl de 64GB-versie eerder getest is.

De UHS-II-interface biedt tot drie keer de snelheid van de snelste UHS-I-kaarten en alle UHS-II-kaarten zijn ook achterwaarts compatibel. Ze bieden ondersteuning voor UHS-I en standaard SD-apparaten, maar de hoge snelheid kan alleen worden ervaren in apparaten die UHS-II-ondersteuning hebben. In UHS-I-modus ondersteunt deze kaart SDR104 met een bussnelheid van 104 MB/s, terwijl de UHS-II-interface werkt met een bussnelheid van maximaal 312 MB/s (HD312).

De Transcend Ultimate UHS-II-kaart heeft een matte zwarte label met gouden accenten aan de buitenkant. Aan de binnenkant bevat de kaart NAND-flashgeheugen van het multi-level cell (MLC) type, wat zorgt voor de prestaties en duurzaamheid die nodig zijn voor de meest veeleisende toepassingen. De geteste kaart is gemaakt in Taiwan. Transcend Ultimate SD-kaarten hebben een beperkte levenslange garantie.

In benchmarktests presteerde deze Transcend UHS-II 32GB-kaart zeer vergelijkbaar met de eerder geteste versie van 64GB. Een maximale sequentiële leessnelheid van 307,1 MB/s en een schrijfsnelheid van 186,3 MB/s overtreffen de geadverteerde specificaties.

Opmerkelijk genoeg was de leesprestatie van de kaart niet zo goed in de Transcend RDF9 UHS-II-kaartlezer, met slechts 245,4 MB/s. De prestaties in UHS-I-apparaten werden getest in UHS-I-kaartlezers, waar de Ultimate UHS-II-kaart sequentiële lees- en schrijfsnelheden behaalde van respectievelijk 93,2 MB/s en 91,2 MB/s.

De kaart is getest met verschillende camera’s, waaronder Canon EOS R, Canon EOS R5, Canon EOS 90D, Canon EOS 90D, Canon EOS M6 Mark II, Canon EOS Rebel T8i, Fuji X-T3, Fujifilm X-Pro3, Fuji X-T10, Nikon Z6 II, Nikon Z50, Nikon D5600, Nikon Coolpix P1000, Olympus OM-D E-M1 Mark III, Olympus OM-D E-M5 Mark III, Panasonic GH6, Sony A1 en Sony A6400.

Al met al biedt de Transcend Ultimate UHS-II 32GB SDHC-kaart uitstekende prestaties en duurzaamheid voor veeleisende toepassingen, zoals 4K-video-opnamen. Het is een betrouwbare kaart met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het kan echter zijn dat de leesprestaties iets lager zijn in bepaalde kaartlezers.

Reviews van andere SD Kaarten