SanDisk Extreme Pro 95MB/s 64GB microSDXC UHS-I U3 SD Kaart Review

De SanDisk Extreme Pro 95MB/s microSDXC 64GB kaart is een kleine maar krachtige SD kaart. Met een capaciteit van 64GB biedt deze kaart voldoende ruimte voor uren aan video’s of duizenden foto’s. De leessnelheid van 95MB/s en schrijfsnelheid van 90MB/s zorgen ervoor dat gegevens snel kunnen worden overgedragen.

De microSDXC indeling maakt deze kaart compatibel met een breed scala aan actiecamera’s, smartphones en tablets. Daarnaast kan de kaart met de meegeleverde adapter ook in standaard SD-slots worden gebruikt, wat handig is voor digitale camera’s en laptops. De kaart is ook verkrijgbaar in 8, 16 en 32GB capaciteiten.

Om de maximale lees- en schrijfsnelheden te testen, werd de Extreme Pro 64GB microSDXC kaart getest in verschillende USB 3.0-kaartlezers. De kaart presteerde vergelijkbaar met de full-size SD Extreme Pro SDXC kaart, met een sequentiële leessnelheid van 99,6 MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid van 92,4 MB/s. Deze snelheden zijn hoger dan de opgegeven snelheden en komen dicht in de buurt van de theoretische 104MB/s maximumsnelheid die UHS-I protocol biedt.

Bij gebruik in digitale camera’s presteerde de kaart ook uitstekend. Bijvoorbeeld, met de Canon EOS Rebel T6s werd een schrijfsnelheid van 71,9 MB/s gemeten bij het maken van een burst van 30 seconden aan RAW-beelden.

De microSD-formaat biedt een breed scala aan compatibiliteit, inclusief tablets, smartphones en actiecamera’s. Volledig formaat SD-kaarten worden vaak gebruikt in digitale camera’s en laptops, maar microSD-kaarten kunnen met de bijgeleverde adapter worden gebruikt zonder dat dit invloed heeft op de prestaties.

De SanDisk Extreme Pro 95MB/s microSDXC 64GB kaart biedt dus uitstekende prestaties en veel opslagruimte in een compact formaat. Het is zeker de moeite waard om naar de prijzen van deze kaart te kijken, aangezien deze dagelijks worden bijgewerkt en de laagste prijzen in de onderstaande tabel worden gemarkeerd.

Reviews van andere SD Kaarten