Transcend 500S UHS-I V30 64GB SDXC SD Kaart Review

De Transcend 500S V30 64GB SD-kaart is een uitstekende keuze voor verschillende doeleinden. Met leessnelheden van 95MB/s en schrijfsnelheden van 60MB/s biedt de kaart een goede prijs-kwaliteitverhouding. De V30-classificatie zorgt ervoor dat de kaart een continue schrijfprestatie van minimaal 30MB/s kan leveren, wat vooral belangrijk is voor 4K HD-videocamera’s.

Een groot voordeel van de Transcend 500S is de gebruikte MLC flashgeheugen, wat zorgt voor een langere levensduur in vergelijking met goedkopere geheugentypes. De kaart voldoet aan de JIS IPX7-standaard en kan 30 minuten lang onder water worden ondergedompeld tot een diepte van 1 meter (3,3 voet). Bovendien kan de kaart worden gebruikt in een temperatuurbereik van -13 tot 185°F (-25°C tot 85°C).

Wat betreft de prestaties overtrof de Transcend 500S de verwachtingen. In verschillende USB 3.1 en 3.0 kaartlezers bereikte de kaart een sequentiële leessnelheid van 97,9 MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid van 68,6 MB/s. Dit is iets beter dan de geadverteerde schrijfsnelheid van 60MB/s.

Het enige minpuntje is dat de garantie op Transcend SD-kaarten is veranderd. Voorheen boden ze een levenslange garantie, maar nu bieden ze een garantie van 5 jaar. Desondanks is dit nog steeds een solide garantieperiode.

Al met al is de Transcend 500S V30 64GB SD-kaart een betrouwbare en snelle keuze voor verschillende toepassingen. Of je nu fotografeert of video’s maakt, deze kaart levert solide prestaties en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Reviews van andere SD Kaarten