Lexar Professional 1000x UHS-II 32GB microSD SD Kaart Review

De Lexar Professional 1000x UHS-II 32GB microSDHC-kaart biedt hoge snelheid downloads en schrijfprestaties van U3 voor HD- en 4K-video. Met een leessnelheid van 150 MB/s kunnen bestanden snel vanaf de geheugenkaart naar een computer of mobiel apparaat worden overgezet, terwijl de schrijfsnelheid van 45 MB/s geschikt is voor het opnemen van hoge definitie en 4K-video. Deze UHS-II-kaart is ook achterwaarts compatibel met UHS-I-apparaten en werkt tot 104 MB/s (SDR104) in de UHS-I-modus. De kaart is geclassificeerd als UHS-snelheidsklasse 3 (U3), wat betekent dat het continu video-opnamen kan ondersteunen met ten minste 30 MB/s. Lexar 1000x microSD-kaarten zijn verkrijgbaar in 32, 64 en 128 GB capaciteiten.

De testkaart was gemaakt in Korea en wordt geleverd met een UHS-II microSD-kaartlezer. De Lexar Professional-serie geheugenkaarten hebben een beperkte levenslange garantie. In tests met verschillende geheugenkaartlezers behaalde de 32GB Lexar 1000x microSDHC-kaart hoge prestaties. In leestests behaalde de kaart tot 152 MB/s sequentiële leessnelheid, net iets hoger dan de gespecificeerde 150 MB/s. De schrijfsnelheid bereikte 53 MB/s, wat ook hoger is dan de gespecificeerde 45MB/s.

Bij gebruik in UHS-I-kaartlezers werkt de 1000x-kaart in de UHS-I-modus en behaalde het een leessnelheid van 92,9 MB/s en een schrijfsnelheid van 52,6 MB/s. Het is belangrijk op te merken dat veel multi-cardlezers geen ondersteuning bieden voor UHS-II in het microSD-slot, zelfs als UHS-II wordt ondersteund in het volledige formaat slot. In dergelijke gevallen wordt een microSD-naar-SD UHS-II-adapter gebruikt om de kaart in UHS-I-modus te laten werken met lagere snelheden.

De Lexar LRWM05U-7000 UHS-II microSD-kaartlezer die wordt meegeleverd met Lexar UHS-II microSD-kaarten is een speciale UHS-II microSD-kaartlezer. Voor continue opnamen met verschillende cameramodellen is de gemiddelde schrijfsnelheid weergegeven in de onderstaande tabel. Het wordt aanbevolen om prijzen op verschillende websites te vergelijken voordat je de Lexar Professional 1000x microSD-kaart aanschaft, omdat de prijzen dagelijks worden bijgewerkt en de laagste prijzen worden gemarkeerd.

Reviews van andere SD Kaarten