PNY PRO Elite UHS-I U3 64GB SDXC SD Kaart Review

De PNY PRO Elite UHS-I U3 64GB SDXC-kaart wordt geadverteerd met een leessnelheid van 95MB/s en een schrijfsnelheid van 90MB/s. Beschikbare capaciteiten zijn 32 en 64GB. PNY-geheugenkaarten worden geleverd met een levenslange garantie in de VS (5 jaar garantie in Europa). In deze review wordt de 64GB-versie (P-SDH64U395PRO-GE) getest.

PNY beweert dat de PRO Elite een leessnelheid heeft van maximaal 95MB/s. In benchmarktests met een kaartlezer meette de 64GB-kaart een sequentiële leessnelheid van maximaal 98,2 MB/s. De schrijfsnelheid wordt geadverteerd als 90MB/s, maar de kaart viel iets lager uit in benchmarktests. De hoogste gemeten schrijfsnelheid was 86,6 MB/s sequentieel.

Tijdens tests in de camera toonde de PRO Elite uitstekende prestaties in de echte wereld, met een gemiddelde schrijfsnelheid van 78,3MB/s tijdens continu fotograferen met de Nikon Z6 II.

De PNY PRO Elite 64GB SDXC-kaart zal worden toegevoegd aan toekomstige cameratests en de resultaten zullen worden weergegeven in de onderstaande tabel. Camera’s die zijn getest met deze kaart zijn onder andere Canon EOS R5, Canon EOS 90D, Canon EOS 90D, Canon EOS M6 Mark II, Canon EOS Rebel T8i, Fujifilm X-Pro3, Nikon Z6 II, Nikon Z50, Nikon D5600, Olympus OM-D E-M1 Mark III, Olympus OM-D E-M5 Mark III, Panasonic GH6, Sony A1 en Sony A6400.

In de SD-kaart wordt informatie gecodeerd. Het interne kaartherkenningsregister van de PNY PRO Elite-kaart bevat de fabrikant-ID (MID) 0x00027 en de OEM-ID (OID) “PH” (of 0x5048 in HEX), wat aangeeft dat Phison de controller heeft geproduceerd die in de kaart wordt gebruikt. PNY fabriceert geen controllers of NAND-flashgeheugen, ze betrekken onderdelen en OEM-diensten van andere bedrijven zoals Phison en Lexar.

Vergelijk prijzen van de PNY Pro Elite SD-kaart. De laagste prijzen zijn gemarkeerd in de onderstaande tabel. Prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Reviews van andere SD Kaarten