Lexar Professional 600x UHS-I 64GB SDXC SD Kaart Review

De Lexar Professional 600x 64GB SDXC-kaart biedt hoge snelheid en een grote capaciteit om aan de behoeften van fotografie enthousiastelingen en professionals te voldoen. Volgens Lexar ondersteunt het UHS-I voor snelle overdrachtssnelheid, tot 90MB/s lezen en 45MB/s schrijven. De 600x-kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 16 tot 256 GB.
Lexar is een van de weinige geheugenkaartenmerken die actief betrokken zijn bij het produceren van NAND-flashgeheugen. Micron, het moederbedrijf van Lexar, produceert geheugenchips in Lehi, Utah. De assemblage van de chips tot geheugenkaarten wordt voltooid in Azië; de hier gerecenseerde kaart is in Korea geassembleerd. Lexar Professional-geheugenkaarten worden ondersteund door een beperkte levenslange garantie.

Om het rauwe snelheidspotentieel van de Lexar 600x SDXC-kaart te testen, werden benchmarktests uitgevoerd met verschillende USB 3.0-kaartlezers. Het behaalde zijn geadverteerde snelheid, met een maximale sequentiële leesfunctie van 95.7 MB/s. De schrijfsnelheid overtrof de specificaties ruimschoots. In de Lexar Professional Dual-Slot Reader werd een snelste sequentiële schrijfsnelheid van 68.6 MB/s gemeten. Dit is veel hoger dan de 48.6 MB/s die werd gemeten met de 32GB SDHC-versie van de kaart.

In tests met digitale camera’s bood de Lexar 600x 64GB SDXC consequente prestaties. Het haalde een gemiddelde werkelijke schrijfsnelheid van 33.2 MB/s in de Canon 6D, slechts iets lager dan de maximale snelheid van 36 MB/s die de camera haalde bij alle geteste SD-kaarten. Het was sneller dan de 32GB-versie, die een snelheid van 30.7 MB/s behaalde in dezelfde test. De onderstaande resultaten zullen worden bijgewerkt naarmate de kaart wordt getest in aanvullende camera’s.

Om te vergelijken met andere populaire 64GB-kaarten, kunt u de SanDisk Extreme 60MB/s en Extreme Plus 80MB/s 64GB SDXC-kaarten overwegen. In benchmarktests overtreft de Lexar Professional 600x 64GB zowel de lees- als schrijfsnelheid van de SanDisk Extreme 60MB/s-kaart en komt deze meer overeen met de SanDisk Extreme Plus 80MB/s. Bij tests in de Canon 6D bleef de Lexar iets achter bij beide SanDisk-kaarten. Momenteel heeft de Lexar 600x een vergelijkbare prijs als de Extreme 60MB/s, wat de Lexar 600x tot een goede waarde maakt met een snellere leessnelheid in vergelijking met de Extreme 60MB/s-kaart.

Over het algemeen biedt de Lexar Professional 600x 64GB SDXC een overtuigende combinatie van snelheid, capaciteit en waarde. Als een bekend merk dat actief betrokken is bij de productie van flashgeheugen, heeft Lexar het vertrouwen van veel fotografen verdiend. De 64GB Lexar 600x SDXC-kaart biedt consistente prestaties in benchmark- en in-camera-tests. Vergelijk prijzen van de Lexar Professional 600x-kaart. De laagste prijzen worden in de onderstaande tabel gemarkeerd. Prijzen worden dagelijks bijgewerkt.

Opmerking: Er zijn nieuwe Lexar Professional 633x SD-kaarten geïntroduceerd en zullen de huidige 600x SD-kaarten vervangen.

Reviews van andere SD Kaarten